Begin dit jaar ontdekte ik voor het eerst burrata en maakte ik heerlijke burrata toast. Een geweldige mozzarella van de buitenkant gevuld met room aan de binnenkant. Als je de zachte bol door midden snijd dan stroomt de room uit de bol. Echt geweldig! Omdat ik inmiddels dus groot fan ben van deze heerlijkheid, maakte ik een burrata salade met gegrilde perzik.
Een heerlijke en makkelijke salade, ideaal voor als het mooi weer is. De perzik kun je bijvoorbeeld heel goed grillen op de barbecue, maar natuurlijk ook prima in een grillpan. Het is in ieder geval een heerlijke frisse en zomerse salade, waar je al snel meer van wilt. De salade serveerde ik met wat brood en lekkere smeersels. Daarmee was het voor mij een prima lichte maaltijd. Op dagen als het erg warm is, is een lichte avondmaaltijd zoals deze burrata salade met gegrilde perzik voor mij meer dan genoeg.
Je kunt deze heerlijke gezonde salade natuurlijk ook als onderdeel van de barbecue serveren. Ik weet zeker dat je gasten zullen smullen! Neem ook eens een kijkje bij deze salade van gegrilde groenten en rode bes. Ook een perfect bijgerecht voor bij de barbecue. Dit is ook één van mijn favoriete gerechten van de barbecue. Door het gebruik van rode bes, lekker fris en licht zuur.
Ben je nieuwsgierig naar de burrata die ik voor dit recept gebruikte? Dat is deze van Galbani. Haal hem snel in huis en maak deze heerlijke gezonde salade met burrata.
Burrata salade met gegrilde perzik
Course: Lunch, DinerDifficulty: Makkelijk2
porties5
minutes5
minutes10
minutesIngrediΓ«nten
150 gram rucola melange
1-2 perziken
1 burrata
150 gram flinter dunne rauwe ham
Balsamico crème
olijfolie extra vierge
optioneel: 2 handjes noten naar keuze
Werkwijze
- Snijd de perzik in plakjes. Verwarm een grillpan op het vuur en leg hierin de plakjes perzik.
- Bak de perziken 1-2 minuten per kant, totdat er een mooie grill streep op staat.
- Verdeel de rucola over twee borden en meng met een klein beetje olijfolie extra vierge. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe voor extra smaak.
- Verdeel de burrata over de twee borden en doe hetzelfde met de rauwe ham en de noten.
- Maak het geheel af met wat balsamico crème.
- Serveer de salade bijvoorbeeld met wat lekker brood.