Carrotcake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Carrotcake


Wie is er niet dol op carrotcake? Jij vast en zeker wel, anders was je niet op deze pagina terecht gekomen 😉 Een goed stuk carrotcake kan ik niet weigeren, maar ongemerkt is zo’n stuk taart wel altijd een caloriebom. En dat kan ook anders dacht ik. Door gebruik te maken van natuurlijke suikers en de boter weg te laten, is deze carrotcake een stuk verantwoorder. Door het zoete van de banaan en dadels en het gebruik van flink wat kruiden, heb ik in ieder geval niet door dat dit een verantwoorde variant is. Stiekem vind ik dit zelfs veel lekkerder!

Zoals velen van jullie misschien wel weten, eet ik graag zo gezond en puur mogelijk. Daarom probeer ik zo min mogelijk voorverpakte koekjes en snacks uit de supermarkt te eten. In het weekend sta ik dan ook altijd in de keuken om een gezond tussendoortje voor de rest van de week te bakken. Het fijne van allerlei soorten cakes is dat je ze goed kunt invriezen, waardoor je de hele week kan genieten van een heerlijke snack. Deze carrotcake is één van mijn favorieten en maak ik dan ook geregeld.

Ben je geen fan van wortel in je cake? Probeer dan eens dit recept voor glutenvrij bananenbrood of misschien vind je een stukje tropische ananascake veel lekkerder.

Wel benieuwd naar deze gezonde wortelcake? Probeer dan snel onderstaand recept uit.


Carrotcake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Servings

1

servings
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

45

minutes
Totale tijd

55

minutes

Ingrediënten

  •  2 rijpe bananen

  •  2 eieren

  •  3 medjoul dadels

  •  100 gram havermout

  •  100 gram speltbloem

  •  100 ml plantaardige melk

  •  150 gram geraspte wortel

  •  2 tl kaneel

  •  2 tl speculaas- en koekkruiden

  •  2 tl bakpoeder

  •  60 gram ongebrande noten

  •  snufje zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Laat de dadels ongeveer 5 minuten weken in heet water. Rasp de wortel of koop kant en klare wortelrasp.
  • Voeg de dadels, melk, banaan en eieren toe aan de hakmolen/keukenmachine en mix tot een glad beslag.
  • Meng in een andere kom alle droge ingrediënten (zonder de wortel) met elkaar. Voeg de natte ingrediënten hier aan toe en meng tot een egaal beslag. Als laatste spatel je de wortel en noten door het beslag.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif deze voor ongeveer 50-55 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *