Wie is er niet dol op carrotcake? Jij vast en zeker wel, anders was je niet op deze pagina terecht gekomen π Een goed stuk carrotcake kan ik niet weigeren, maar ongemerkt is zo’n stuk taart wel altijd een caloriebom. En dat kan ook anders dacht ik. Door gebruik te maken van natuurlijke suikers en de boter weg te laten, is deze carrotcake een stuk verantwoorder. Door het zoete van de banaan en dadels en het gebruik van flink wat kruiden, heb ik in ieder geval niet door dat dit een verantwoorde variant is. Stiekem vind ik dit zelfs veel lekkerder!
Zoals velen van jullie misschien wel weten, eet ik graag zo gezond en puur mogelijk. Daarom probeer ik zo min mogelijk voorverpakte koekjes en snacks uit de supermarkt te eten. In het weekend sta ik dan ook altijd in de keuken om een gezond tussendoortje voor de rest van de week te bakken. Het fijne van allerlei soorten cakes is dat je ze goed kunt invriezen, waardoor je de hele week kan genieten van een heerlijke snack. Deze carrotcake is één van mijn favorieten en maak ik dan ook geregeld.
Ben je geen fan van wortel in je cake? Probeer dan eens dit recept voor glutenvrij bananenbrood of misschien vind je een stukje tropische ananascake veel lekkerder.
Wel benieuwd naar deze gezonde wortelcake? Probeer dan snel onderstaand recept uit.
Carrotcake
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk1
servings10
minutes45
minutes55
minutesIngrediΓ«nten
β2 rijpe bananen
β2 eieren
β3 medjoul dadels
β100 gram havermout
β100 gram speltbloem
β100 ml plantaardige melk
β150 gram geraspte wortel
β2 tl kaneel
β2 tl speculaas- en koekkruiden
β2 tl bakpoeder
β60 gram ongebrande noten
βsnufje zout
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180Β°C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Laat de dadels ongeveer 5 minuten weken in heet water. Rasp de wortel of koop kant en klare wortelrasp.
- Voeg de dadels, melk, banaan en eieren toe aan de hakmolen/keukenmachine en mix tot een glad beslag.
- Meng in een andere kom alle droge ingrediΓ«nten (zonder de wortel) met elkaar. Voeg de natte ingrediΓ«nten hier aan toe en meng tot een egaal beslag. Als laatste spatel je de wortel en noten door het beslag.
- Stort het beslag in de cakevorm en schuif deze voor ongeveer 50-55 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.