Het is weer tijd om een makkelijke en gezonde maaltijdsalade met jullie te delen. De afgelopen tijd was het nog heerlijk zomers weer. En omdat ik weer iedere dag op school aan het werk ben en ‘s avonds vaak ga sporten, heb ik behoefte aan makkelijke, snelle maaltijden. Deze pastasalade met tonijn is dan een favoriet. Ik realiseerde me dat het recept nog nooit had uitgewerkt, dus bij deze doe ik dat voor jullie.
Het recept voor deze pastasalade met tonijn is spontaan ontstaan. Ik vind het namelijk heerlijk om van tonijn uit blik een simpele salade te maken voor op brood of crackers. Op gegeven moment had ik nog een zakje rucola sla in de koelkast liggen dat op moest en zo ontstond het idee voor een maaltijdsalade. Het brood verving ik voor pasta en met een gekookt eitje erbij is dit een heerlijk vullende maaltijd geworden.
Voor iemand, die geregeld sport is dit een heel fijn recept. EΓ©n portie bevat namelijk ruim 42 gram eiwit! En heb je extra honger, dan voeg je gewoon wat extra pasta of nog een gekookt eitje toe. De tonijnsalade zou je ook op een eerder moment kunnen maken en in de koelkast bewaren tot het avondeten (of lunch als je dit graag eet tussen de middag). Ga jij deze heerlijke gezonde maaltijdsalade proberen?
Pastasalade met tonijn
Course: Lunch, DinerDifficulty: Makkelijk2
porties10
minutes10
minutes20
minutesIngrediΓ«nten
100-150 gram pasta
2 blikjes tonijn in water (per blikje ongeveer 110 gram uitgelekt gewicht)
30 gram mayonaise
60 gram magere kwark
1 augurk
150 gram rucola melange
2 eieren
hete saus en peper/zout naar smaak
Werkwijze
- Kook de pasta (penne) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de eieren tot de gewenste dooierstructuur. Ik kook ze ongeveer 4-5 minuten.
- Maak de blikjes tonijn open en giet het water af. Doe de uitgelekte tonijn in een schaaltje.
- Voeg hieraan de kwark, mayonaise, hete saus en peper/zout toe. Roer tot je de structuur hebt van tonijnsalade.
- Snijd de augurk heel fijn en voeg dit, eventueel met een klein beetje sap, toe aan de tonijn en roer goed door.
- Schep de gekookte pasta door de tonijnsalade. Verdeel de rucola over twee borden en verdeel de pastasalade erover.
- Pel de eieren en snijd elk ei in kwarten. Leg dit op de pastasalade.
- Enjoy!