Wie is er niet gek op een lekkere warme fruit crumble? Ik ben er ontzettend dol op, maar het maken ervan kost redelijk wat tijd. Een crumble staat al snel minimaal 35 minuten in de oven. En dus ging ik aan de slag met een recept voor snelle crumble. En met snel bedoel ik ook snel! Binnen 5 minuten kun je al heerlijk genieten van een warm ontbijtje of dessert. Dit recept maak je namelijk in de magnetron.
In de magnetron, is dat wel lekker dan?! Ik was flink verrast over dit snelle recept uit de magnetron. Het fruit was heerlijk warm en zacht en de kruimellaag was echt een zachte en tegelijk krokante laag. Uiteraard zou ik snoepgezond niet zijn, als ik van deze fruit crumble geen gezondere variant zou maken. Aan het fruit voegde ik wat Sukrin Gold toe. Dit is een heerlijke suikervervanger, dat lijkt op lichtbruine basterdsuiker. Hier zitten geen calorieΓ«n in, maar het maakt je baksel wel zoeter. Daarnaast gebruik ik voor crumble een combinatie van eiwitpoeder en havermout. Mijn eiwitpoeder koop ik bij Myprotein. Inmiddels heb ik een aantal favoriete smaken altijd in huis, zoals Salted Caramel, Speculoos en Cookies and Cream. In dit recept gebruikte ik de smaak salted caramel, omdat hier al voldoende smaak aan zit voegde ik aan de crumble geen extra zoetstof toe.
Houd jij net als ik van een super lekker, maar snel ontbijtje in de ochtend? Dan moet je deze snelle crumble echt proberen! Of neem een kijkje bij dit fantastische recept voor speculoos mugcake.
Snelle Crumble
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie2
minutes2
minutes4
minutesIngrediΓ«nten
- Crumble
2 el havermout
2 el eiwitpoeder (of bloem)
1 tl kaneel
1 el kokosolie gesmolten
snufje zout
- Fruit
1/2 appel in blokjes
1 handje blauwe bessen
1 el sukrin gold
1/2 tl kaneel
Werkwijze
- Vet een magnetronbestendig schaaltje in met bakspray of een klein beetje olie.
- Snijd de appel in blokjes en meng dit samen met de blauwe, kaneel en sukrin gold in het schaaltje.
- In een andere kom maak je de crumble. Voeg alle ingrediΓ«nten toe en roer met een lepel tot een korrelig deeg. Gebruik eventueel je handen om het kruimeldeeg de goede structuur te geven.
- Schep de kruimels op het fruit en druk aan met de lepel.
- Zet het schaaltje voor 1,5 – 2 minuten in de magnetron.
- Serveer de crumble met (kokos)yoghurt.