Banaan chocolade brood
Ontbijt, Recepten

Banaan chocolade brood

Inmiddels heb ik de smaak van brood bakken te pakken. Het is zo leuk om te doen en het valt qua moeilijkheid mee. Je moet alleen flink wat geduld hebben, want een brood moet soms wel een paar uur rijzen. Gelukkig hoeft dat niet met dit heerlijke banaan chocolade brood. Dit brood is namelijk gemaakt van het deeg voor ‘petits pains au chocolat’ van Danerolles.

Bonne Maman en Danerolles daagden mij uit om voor moederdag creatief aan de slag te gaan met hun producten. Beide merken hebben verschillende producten in hun assortiment. Dit keer ging ik aan de slag met het deeg voor ‘petits pains au chocolat’. Hier kan je heerlijke chocoladebroodjes mee maken, maar het is dus ook erg geschikt als basis voor dit banaan chocolade brood. Je hebt voor dit recept maar drie ingrediënten nodig. Naast het deeg voor chocoladebroodjes heb je een flinke rijpe banaan en hazelnootpasta van Bonne Maman nodig. 

Om dit mega lekkere brood op de ontbijttafel te zetten, moet je niet bang zijn voor vieze handen. Maar ik beloof je dat het meer dan waard zal zijn. Van het testpanel kreeg ik namelijk te horen dat dit brood veel te lekker is! En ondanks de vieze handen is dit brood wel heel makkelijk om te maken. Ook erg leuk om dit bijvoorbeeld samen met kinderen te maken. 

Is je moeder een groot fan van de smaakcombinatie banaan en chocolade, dan moet je dit heerlijke brood voor haar bakken! Is dit recept verantwoord? Nee dat helaas niet. Maar niet alles wat je eet hoeft mega gezond te zijn. Soms moet je ook gewoon genieten, zoals van dit heerlijke banaan chocolade brood 🙂 En is je moeder geen chocolade fan, maak dan deze heerlijke moederdag taartjes voor haar. 


Banaan chocolade brood

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

6

plakken
Prep time

10

minutes
Baktijd

25

minutes
Totale tijd

35

minutes

Ingrediënten

  • 1 rol danerolles ‘petit pains au chocolat’

  • 1 grote rijpe banaan

  • 75 gram bonne maman hazelnootpasta

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm/broodvorm met bakpapier.
  • Rol het deeg uit en snijd door de helft. Leg de twee stukken naast elkaar.
  • Druk de twee stukken aan elkaar vast, zodat je 1 grote rechthoek krijgt.
  • Prak de banaan fijn.
  • Smeer eerst de hazelnootpasta uit over het deeg en verdeel daarna de banaan erover. Voor een extra overdaad aan chocolade voeg je nog een rij met chocoladestaafjes toe. Leg dit aan de lange zijde van boven naar beneden, net iets vanaf de rand.
  • Rol het deeg vanaf de lange zijde op.
  • Pak een scherp mes en snijd de rol vanaf de bovenkant doormidden. Laat het bovenste stukje vastzitten.
  • Zo krijg je twee strengen, waarvan je de laagjes mooi ziet zitten.
  • Vlecht de twee strengen om en om. Druk de uiteinden goed aan.
  • Leg het deeg voorzichtig in de vorm en schuif in de oven voor ongeveer 25 minuten.
  • Laat het brood minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig met behulp van het bakpapier uit de vorm en laat verder afkoelen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *