Cheesecake Bananenbrood
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Cheesecake Bananenbrood


Het beste van twee werelden in één recept: cheesecake bananenbrood. Een bananenbrood bak ik graag, want het is een ideaal tussendoortje of ontbijtje. Vaak probeer ik met de ingrediënten te variëren, zodat het telkens toch weer net een andere smaak heeft. En zo kwam ik ook op het idee om de smaken van een cheesecake te combineren met een bananenbrood.

Over de cheesecake swirl ben ik nog niet helemaal tevreden, maar de smaak was erg lekker. Ik koos ervoor om een theelepel acaipoeder van Fairy Superfoods toe te voegen en wat diepvries rood fruit door het beslag te roeren. Hierdoor krijgt dit bananenbrood een heerlijke vruchtensmaak.

De acaipoeder wordt gemaakt van de acai bessen, die hun oorsprong vinden in het Amazone gebied in Brazilië. Deze diep paarse bessen bevatten een schat aan vitamines en mineralen, waaronder potassium en calcium. Daarnaast bevatten ze ook flink wat vezels, wat weer goed is voor je spijsvertering. Over acaibessen wordt ook gezegd dat ze de gezondheid van je huid verbeteren en een boost geven aan je immumsysteem. Een win win situatie dus als je deze superfood toevoegt aan je bananenbrood.

Voor dit recept heb ik de cheesecake vulling op smaak gebracht met acai en rode vruchten, maar je kunt hier natuurlijk alle kanten mee op. Ik ga in ieder geval verder experimenteren met leuke smaak combinaties. Ondertussen kun jij alvast aan de slag met dit recept of probeer een dit vegan bananenbrood of deze gezonde carrotcake.


Cheesecake Bananenbrood

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Totale tijd

1

hour 

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen

  • 3 eieren

  • 225 gram (spelt)bloem

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • snufje zout

  • Cheesecake swirl
  • 150 gram creamcheese

  • 1 ei

  • 3 el sukrin suikervervanger

  • 2 el maizena

  • 1 tl vanille essence

  • 1 tl acaipoeder

  • 2 handjes rood fruit (diepvries)

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Mix de bananen met de eieren tot een glad beslag. Roer in een andere kom de droge ingrediënten door elkaar.
  • Voeg de banaan en eieren bij de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
  • In een andere kom klop je de creamcheese samen met het ei en de andere ingrediënten (behalve het fruit) tot een glad beslag.
  • Schenk de helft van het bananenbrood beslag in de cakevorm. Schenk hierop de cheesecake vulling en meng dit met een vork een beetje door het bananenbrood beslag. Verdeel hierover het rood fruit.
  • Schenk nu de rest van het bananenbrood beslag in de cakevorm en schuif de bakvorm voor ongeveer 50 minuten in de oven.
  • Controleer met een prikker of de cake gaar is.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *