Peanutbutter Jelly Bananabread
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Peanutbutter Jelly Bananabread


Wist je dat een lekker plakje bananenbrood een van mijn favoriete tussendoortjes is? Ik vind het heel leuk om iedere keer te variëren met andere ingrediënten. Wortel, noten, dadels, blauwe bessen: het is allemaal een lekkere toevoeging. Omdat pindakaas en banaan een geweldige combinatie is, wilde ik dit uiteraard ook proberen in een bananenbrood. En zoals je misschien al wel weet is in Amerika pindakaas en jam een uitgesproken combinatie op brood. Waarom beiden dus niet combineren in een bananenbrood? En dat resulteerde dus in deze Peanutbutter Jelly Bananabread. Zelfs de naam klinkt leuk toch?!

En omdat je je op de website van snoepgezond bevindt, waar gezonde en verantwoorde tussendoortjes centraal staan, moet ik uiteraard ook m’n eigen verantwoorde jam hiervoor maken. Dit deed ik op basis van diepvriesfruit, chiazaad en een klein beetje ahornsiroop. Het recept hiervoor zal ik binnenkort ook voor jullie uitwerken. Het voordeel van je eigen jam op basis van chiazaad maken, is dat je zelf kan bepalen hoeveel zoetstof en welke zoetstof je gebruikt. Ik gebruikte een minimale hoeveelheid ahornsiroop, zodat deze jam vrij is van geraffineerde suikers en ook niet heel zoet is. 

En ook voor de pindakaas geldt dat ik niet zomaar elk merk gebruik. Er zijn twee soorten, die ik altijd in huis heb. Dat is de 100% pindakaas van Albert Heijn en de pindakaas van Mister Kitchen’s. Die laatste is palmolie vrij en een bron van vezels, wel zo prettig! De smaak karamel-zeezout is mijn favoriet en deze heb ik dan ook in dit bananenbrood gebruikt. Als je nog niet aan het watertanden was, dan hopelijk nu wel! Ga jij aan de slag met dit recept voor Peanutbutter Jelly Bananabread? Ik kan het je aanraden!


Peanutbutter Jelly Bananabread

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

45

minutes
Totale tijd

55

minutes

Afhankelijk van de grootte van je bakvorm, haal je ongeveer 10-12 plakken uit dit recept.

Ingrediënten

  • 3 bananen

  • 3 eieren

  • 225 gram speltbloem

  • 2 tl bakpoeder

  • snuf zout

  • 2 el pindakaas

  • 2 el (chia) jam

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Pureer de bananen samen met de eieren in de hakmolen/keukenmachine tot een gladde massa.
  • Roer in een andere kom de bloem, zout en bakpoeder door elkaar. Spatel hier de bananen en eieren doorheen totdat er een glad beslag ontstaat.
  • Stort de helft van het beslag in de cakevorm. Verdeel de pindakaas en jam in hoopjes toe en maak met een mes een ‘swirl’, zodat de pindakaas en jam goed verdeeld is. Stort de rest van het beslag in de vorm en schuif het geheel voor ongeveer 45 minuten in de oven.
  • Controleer met een prikker of het bananenbrood gaar is.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *