Plaattaart met spruitjes
Hartig, Kerst, Recepten

Plaattaart met spruitjes

Iets wat ik in de winter of herfst graag maak is een plaattaart. Daarentegen staan er nog niet heel veel recepten voor plaattaarten op Snoepgezond. Daar moest verandering in komen vond ik en dus deel ik vandaag het recept voor deze heerlijke winterse plaattaart met spruitjes met jullie.

Bij deze heerlijke plaattaart met spruitjes kun je heel goed een lekkere rode wijn serveren. De rode wijn van Casillero del Diablo is mijn favoriet en dan vooral de Carménère reserva. Dat maakt dat je deze plaattaart heel goed kunt serveren als borrelhapje. Een keer wat anders dan een borrelplank met verschillende stukjes worst en kaas.

Alle smaken in deze plaattaart doen heerlijk winters aan. De gorgonzola combineert heel goed met de courgette en spruitjes, de balsamico stroop en walnoten maken het geheel helemaal af. Spruitjes zijn namelijk niet mijn favoriete groente, maar op deze manier gecombineerd heb ik er lekker van genoten. Ben je geen liefhebber van gorgonzola, vervang dit dan voor een andere zachte kaas bijvoorbeeld geitenkaas.


Plaattaart met spruitjes

Recipe by LindaCourse: SnackDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total timeminutes

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg

  • 150 gram spruitjes

  • 0.5 courgette

  • 75 ml rode wijn

  • 75 gram gorgonzola

  • 75 gram rauwe ham

  • 2 el roomkaas

  • handje walnoten

  • balsamico stroop

  • peper/zout naar smaak

Werkwijze

  • Maak de spruitjes schoon. Snijd het onderkantje eraf en halveer de spruitjes.
  • Doe de spruitjes in een pan met 75 ml rode wijn, aangevuld met water zodat de spruitjes net onder staan. Kook de spruitjes zo’n 5 minuten. Giet dan het water af.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit en leg dit op de bakplaat. Vouw de randje een klein stukje naar binnen, zodat je na het bakken een opstaand randje krijgt.
  • Smeer de roomkaas uit over de bodem van het bladerdeeg.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes en leg deze verspreid op de roomkaas.
  • Verdeel de spruitjes en gorgonzola over het bladerdeeg. Voeg eventueel wat peper/zout naar smaak toe.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de plaattaart in 25 minuten gaar. Je kunt ervoor kiezen om de rauwe ham een paar minuten voor het einde mee te bakken of deze later toe te voegen.
  • Haal de bakplaat uit de oven en maak de plaattaart af met een handje walnoten en wat balsamico stroop.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *