Kerst cocktail
Dessert, Hartig, Kerst, Recepten

Kerst cocktail

Een lekkere cocktail of aperitief kan met de kerstdagen niet ontbreken toch?! Ik kan er zo van genieten om voor het diner te borrelen met lekkere hapjes en drankjes. Voor deze gelegenheid maakte ik dan ook een heerlijke kerst cocktail.

De basis van de cocktail bestaat uit aperitief wijn van Lillet. Deze zat in de kerst foodybox van Kroon Op Het Werk. Lillet is een van de meest stijlvolle aperitieven uit Frankrijk. Het is een subtiele blend van fruitlikeuren en streng geselecteerde witte wijnen uit Bordeaux. De drank wordt enkele maanden gerijpt in eikenhouten vaten, waardoor de aroma’s verzachten en de smaak rijpt. Het resultaat is een frisse en lichtzoete likeur die je bijvoorbeeld heerlijk met tonic kunt mixen.

En dat heb ik natuurlijk geprobeerd! De cocktail maak je helemaal af met een takje rode bessen, rozemarijn en wat verse munt. Dit laatste staat niet alleen heel leuk, maar maakt de cocktail ook echt helemaal af. Door te kiezen voor tonic 0% suiker is dit een prima verantwoord drankje. Wel zo prettig als je gasten hebt die hierop letten. Hoe dan ook, dit is een heerlijk begin van een fijne avond met je gasten. Ga jij deze kerst cocktail proberen of ga je liever voor een limoncello spritz?


Kerst cocktail

Recipe by LindaCourse: Drankje, AperitiefDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

personen
Voorbereiding

2

minutes
Totale tijd

2

minutes

Ingrediënten

  • 100 ml Lillet blanc

  • 600 ml tonic 0% suiker

  • 4 takjes rode bessen

  • 4 takjes rozemarijn

  • 4 takjes munt

Werkwijze

  • Verdeel de Lillet blanc en tonic over 4 glazen. Roer dit even door met een lepeltje, zodat de twee goed met elkaar gemengd zijn.
  • Voeg aan ieder glad een takje rode bessen, rozemarijn en munt toe.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *