Als je aan mij vraagt wat mijn favoriete dessert is, dan ga ik denk ik voor een goede tiramisu. Dus toen ik de kerst foodybox vanΒ Kroonophetwerk ontving en daarin de limited edition Amarula in de smaak Ethiopean coffee aantrof, wist ik dat hier een heerlijke variatie op tiramisu in een glaasje op wilde maken.
En natuurlijk zoals jullie van mij gewend zijn, heb ik gekozen voor een verantwoorde tiramisu. In plaats van slagroom en mascarpone, maak je deze tiramisu met magere kwark, Amarula en zoetstof. Door het te combineren met lange vingers en verse frambozen, was dit toetje voor mij meer dan zoet genoeg. De echte zoetekauw voegt gewoon wat meer zoetstof naar keuze toe.
Baileys is een van mijn favoriete drankjes in de winter. Heerlijk bij een kopje espresso of in je warme chocolademelk. Deze cream likeur van Amarula doet mij heel erg denken aan baileys, maar dan met een lichte koffiesmaak. Voor mij de perfecte combinatie dus! Ik denk dat dit ook erg lekker in je warme chocolademelk gaat zijn π
Deze tiramisu in een glaasje is het perfecte dessert na een zwaardere maaltijd. Het toetje ligt namelijk helemaal niet zwaar op de maag, maar is net een lekkere afsluiting van de maaltijd. Serveer naast dit toetje ook een glaasje Amarula en je gasten zullen vast smullen!
Houd je meer van een klassieke tiramisu, bekijk dan ook eens het recept voor snelle tiramisu.
Tiramisu in een glaasje
Course: DessertDifficulty: Makkelijk4
porties10
minutes10
minutesIngrediΓ«nten
500 gram magere kwark
2 blaadjes gelatine
20 lange vingers
2 espresso’s afgekoeld
250 gram frambozen
100 ml Amarula
zoetstof (/suiker/honing) naar smaak
Werkwijze
- Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.
- Verwarm de Amarula in een pannetje op het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer dit door, totdat de gelatine is opgelost.
- Voeg de Amarula in delen toe aan de kwark en roer telkens goed door. Voeg zoetstof naar keuze en hoeveelheid toe.
- Doop de lange vingers in de espresso en verdeel over elk glaasje 5 lange vingers langs de rand.
- Doe wat van de frambozen over de bodem verdelen. Verdeel vervolgens de helft van het kwarkmengsel over de vier glaasjes.
- Verdeel weer een aantal frambozen over de vier glaasjes en maak af met de rest van het kwarkmengsel.
- Zet de glaasjes nu voor minimaal 2-4 uur in de koelkast, maar de hele nacht kan ook.
- Maak voor het serveren af met de rest van de frambozen en eventueel wat extra lange vingers en/of Amarula.