Ontbijtcake met rode vruchten
Cake, Kerst, Ontbijt, Recepten

Ontbijtcake met rode vruchten

Afgelopen week deelde ik het eerste recept van een leuke samenwerking met Bonne Maman en Coffeelicious Bakery. Dit was een heerlijke, maar niet zo verantwoorde, chocolade karamel taart. Voor vandaag ging ik aan de slag met de mix voor scones van Coffeelicious Bakery. Je kunt hier niet alleen scones mee op tafel zetten, maar ik maakte er deze heerlijke ontbijtcake met rode vruchten van.

Een heerlijke smeuïge cake gevuld met rode vruchten en jam van Bonne Maman. Perfect voor een lekker en snel ontbijt (to go). Zelfs zo lekker, dat ik het helemaal geen straf vond om hiermee een paar dagen achter elkaar te ontbijten. Je kunt de cake vullen met rode vruchten naar keuze. Heb je nog wat rood fruit over van de kerstdagen dan kan je die hier prima voor gebruiken. Heb je helemaal geen rood fruit over, dan gebruik je gewoon wat extra jam als vulling.

Als je van deze ontbijtcake met rode vruchten gaat genieten, is het een aanrader om de cake te besmeren met een laagje jam. Dat maakt het extra lekker! Lees je snel verder hoe je dit lekkere recept maakt? Of neem gerust een kijkje bij een van de andere heerlijke ontbijtrecepten op Snoepgezond.


Ontbijtcake met rode vruchten

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

45

minutes
Totale tijd

55

minutes

Ingrediënten

  • 1x mix voor scones van Coffeelicious Bakery

  • 3 eieren

  • 60 gram roomboter gesmolten

  • 200 ml (plantaardige) melk

  • Vulling
  • 50 gram frambozen

  • 50 gram rode bessen

  • 4 tl aardbeien jam Bonne Maman

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Klop de eieren samen met de gesmolten boter los.
  • Voeg hier de melk en de mix voor scones aan toe. Roer met een garde tot een glad beslag.
  • Roer als laatste voorzichtig de frambozen en rode bessen door het beslag.
  • Doe de helft van het beslag in de cakevorm.
  • Verdeel de aardbeien jam erover en roer met een mes door het beslag, zodat je een soort marmereffect krijgt.
  • Voeg de rest van het beslag toe en strijk de bovenkant glad. Schuif het bakblik voor ongeveer 45-50 minuten in de oven.
  • Controleer met een prikker of de cake gaar is, zo niet laat dan nog een paar minuten extra in de oven staan.
  • Haal het bakblik voorzichtig uit de oven. Laat de cake minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal daarna uit de vorm en laat verder afkoelen.
  • Snijd de cake in 10 plakken en bewaar tot maximaal 4 dagen in een afgesloten trommel in koelkast.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *