Havermoutkoeken
Gezonde tussendoortjes, Koeken, Recepten

Havermoutkoeken


Een recept voor gezonde havermoutkoeken.

Instagram is een hele fijn plek om inspiratie op te doen voor lekkere recepten. Ik kan soms wel urenlang langs allerlei prachtige accounts scollen om weer nieuwe ideeën op te doen. De inspiratie voor deze havermoutkoeken zonder suiker komt van #basicpuurgenieten. Ik heb mijn eigen draai gegeven aan haar recept voor gezonde havermoutkoeken. Deze koeken zijn heerlijk als tussendoortje samen met een kopje thee. Het fijne aan dit recept is dat het binnen een handomdraai gemaakt is en in de oven staat. Dus als je deze koeken in de ochtends maakt, zit je ‘s middags bij de thee al te genieten van deze heerlijke koeken. Op een klein beetje honing (kun je ook weglaten) na zijn koeken ook helemaal vrij van geraffineerde suikers en komt de zoetigheid van de banaan en medjoul dadels. Wil je de koeken nog meer smaak meegeven, voeg dan eens een 1/2 theelepel kaneel of speculaas- en koekkruiden toe. 

Hier op snoepgezond vind je heel veel recepten met havermout. Havermout is een fijn product, dat ik heel veel en graag gebruik. Het is bron van koolhydraten en daarom goed vullend. Daarnaast blijft je bloedsuikerspiegel redelijk stabiel als je havermout eet. Dit is erg prettig, omdat je dan minder snel geneigd bent om weer te gaan snaaien.

Misschien vind je dit recept voor roomboterkoekjes ook erg lekker, al is het wel een stuk minder verantwoord.

Benieuwd naar deze lekkernij? Maak dan snel het recept!


Havermoutkoeken

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

6

koeken
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

25

minutes
Totale tijd

30

minutes

Ingrediënten

  •  1/2 rijpe banaan

  •  1 ei

  •  75 gram havermout

  •  25 gram geraspte kokos

  •  2 medjoul dadels

  •  1 el (plantaardige) melk

  •  25 gram ongezouten noten

  •  3 blokjes pure chocolade (74%)

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Stop alle ingrediënten in een keukenmachine of hakmolen en mix tot 1 geheel. Is het deeg te droog? Voeg dan wat extra melk toe.
  • Maak kleine balletjes van het deeg en druk te plat op de bakplaat.
  • Bak de koekjes ongeveer 25 – 30 minuten, totdat ze bruin kleuren.
  • Laat de koekjes afkoelen en smelt ondertussen de chocola. Dit kan au bain marie (boven een pan met heet water) of in de magnetron. Sprenkel de chocolade over de koekjes en laat uitharden.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

2 Comments

  1. De koekjes gemaakt volgens recept, helaas waren ze wat droog. Ipv 25-30 min bakken heb ik ze 24 min gebakken. Een volgende keer heb ik het recept iets aangepast, ipv een halve 1 hele banaan, 1eetlepel kokos en een extra schep havermout. Ze zijn wat zachter van binnen maar vele malen lekkerder! Ga ze nog wel eens maken in de hoop een krokante maar geen droge koek te krijgen! Wel een mooi recept om mee ‘uit’ te bouwen! Dankje😊

    1. Ieder z’n voorkeur, lekker zelf mee experimenteren inderdaad 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *