Nu de zomerse temperaturen je om de oren vliegen, is de behoefte naar een lekker fris en verkoelend drankje groot. En voor de volwassenen onder ons, daar mag uiteraard een beetje alcohol in zitten. Ik geloof dat deze limoncello spritz mijn nieuwe favoriet is deze zomer.
Van kroonophetwerk krijg ik vier keer jaar de foodybox toegestuurd met daarin allemaal (nieuwe) producten om te proberen. In de laatste box zat een heerlijke fles Pallini limoncello. De perfecte basis voor een heerlijke limoncello spritz. Het familierecept van Pallini is sinds 1875 ongewijzigd en de handgeplukte citroenen uit Sfusato Amalfitano vormen de basis van het recept. De verse citroenschillen worden enige tijd tijd in pure alcohol gelegd, zodat de olie van de schillen haar bitter-zure en frisse smaak aan de limoncello kan afgeven. Samen met de suiker van de Italiaanse suikerbieten zorgt dit voor een unieke smaakexplosie. Daarnaast worden er geen extra geur- en smaakstoffen aan de limoncello toegevoegd.
Naast limoncello vormt ook prosecco de basis van dit verfrissende drankje. Voor mij hoeft er echt geen speciale reden te zijn om een fles prosecco open te trekken. Dit kan wat mij betreft altijd als je er zin in hebt. Ben je nu niet zo’n liefhebber van alcoholische drankjes? Bekijk dan ook eens het heerlijke recept voor sinaasappel ijsthee. Een lekker verfrissend zomers drankje, waar je de hele dag door van kan genieten.
Limoncello Spritz
Course: DrankjeDifficulty: Makkelijk2
glazen5
minutesIngrediënten
100 ml limoncello (koud)
100 ml prosecco (koud)
200 ml spa rood (koud)
schijfjes citroen
Werkwijze
- Meng alle ingrediënten behalve de schijfjes citroen in een cocktailshaker.
- Doe in twee glazen een aantal schijfjes citroen.
- Verdeel de limoncello spritz over de twee glazen.
- Is het te sterk? Voeg dan wat extra spa rood toe.
- Maak het geheel eventueel af met wat extra ijsblokjes.