Kwarkmuffins met blauwe bessen
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Kwarkmuffins met blauwe bessen


Je zou het bijna vergeten, maar deze maand heb ik weer meegedaan met de #swiepswoepswap van @mandyandmore Veel te leuk om je hier niet voor op te geven! Dit betekent dat je een lekker recept van een andere foodblogger mag uitzoeken en hieraan je eigen draai geven. Deze keer werd ik gekoppeld aan @carries.food Na wat scrollen door haar Instagram feed zag ik heerlijke kwarkmuffins met blauwe bessen voorbij komen. Ideaal, want ik ben dol op verantwoorde tussendoortjes. Uiteraard paste ik het recept een beetje aan.

Als ik denk aan blauwe bessen, dan denk ik ook aan citroen. Ik ben er dol op en het combineert altijd heel goed met blauwe bessen. Dus gebruikte ik voor deze kwarkmuffins met blauwe bessen als basis de citroenkwark van Optimel en voegde ik er nog wat citroenrasp aan toe. Daarmee werden deze muffins niet alleen heel eiwitrijk, maar ook nog eens heerlijk fris. Ideaal voor een tussendoortje.

Uit dit recept haal je ongeveer 10 muffins. Deze waren overigens binnen no time op! Mocht je ze wat langer willen bewaren, dan kan dat prima tot 5 dagen in de koelkast of vries een aantal muffins in. Verpak ze dan wel goed, bijvoorbeeld per stuk.

En als je dan toch op zoek bent naar heerlijke verantwoorde en eiwitrijke tussendoortjes, vind je een van de volgende recepten misschien ook erg lekker:


Kwarkmuffins met blauwe bessen

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

stuks
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

35

minutes

Ingrediënten

  • 300 gram citroenkwark

  • 125 gram bloem

  • 25 gram eiwitpoeder

  • 2 eieren

  • 20 gram suikervervanger (bijvoorbeeld Sukrin)

  • 2 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 15 ml zonnebloemolie

  • rasp van 1/2 citroen

  • 125 gram blauwe bessen

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je muffinvorm met papiertjes. Gebruik je een siliconen vorm, vet deze dan in met een beetje kokosolie.
  • Meng in een kom de natte ingrediënten goed door elkaar. In een andere kom doe je hetzelfde met de droge ingrediënten.
  • Voeg de natte ingrediënten bij de droge en roer met een spatel tot een glad beslag. Als laatste roer je voorzichtig de blauwe bessen door het beslag en verdeel je het over 10 vormpjes. 
  • Schuif voor ongeveer 30 minuten in de oven en controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *