Kruidige Couscous
Hartig, Recepten

Kruidige Couscous


Een tijdje terug vroeg ik aan mijn volgers op Instagram wat ze graag zouden willen zien aan recepten op Snoepgezond. Daaruit kwam naar voren dat er toch ook meer vraag is naar gezonde recepten voor de lunch of het avondeten. Kruidige couscous is een makkelijk en snel gerecht, dat bij mij vaak op tafel staat. In de basis houd ik meestal dit recept aan, maar ik varieer er op los met verschillende soorten vlees of vleesvervangers. Want het fijne aan deze basis is dat het heel goed combineert met verschillende soorten vlees of vleesvervangers.

Op dit moment heb ik een hele leuke samenwerking met de Holy Hoeve. Holy Hoeve is een bijzondere leverancier van dierlijke producten. Hun runderen, varkens en bokken groeien via een diervriendelijke en gezonde wijze op tot volwassen dieren en gaan uiteindelijk zonder stress naar de slachterij. Alleen met hun werkwijze en visie kunnen zij premium vlees- en zuivelproducten aanbieden: een eerlijk eindproduct op je bord dat heerlijk smaakt. En geloof me, deze kwaliteit proef je echt terug!

Voor deze samenwerking besloot ik mijn recept voor kruidige couscous uit te schrijven, want ik combineerde dit met hun bokken koteletten. Deze koteletten van bokkenvlees zijn een stuk malser dan de karbonades, die ik vroeger geregeld at. Daarnaast zijn ze al heerlijk gekruid en daarom past dit recept voor couscous met groenten er perfect bij.

Het eten of beter gezegd het NIET eten van vlees of dierlijke producten lijkt tegenwoordig steeds meer normaal te zijn. Ook ik eet geregeld vegetarisch of zelfs vegan. In de eerste plaats omdat dit ook gewoon erg lekker is, want dat eten lekker moet zijn vind ik het allerbelangrijkste. Ten tweede omdat het beter voor onze planeet is om af en toe over te stappen op een plantaardig alternatief. Echter ben ik ook dol op een stukje vlees of vleeswaren op mijn brood. En kwaliteit gaat bij mij dan ook weer boven kwantiteit. Als ik vlees eet, dan wil ik daar ook echt van kunnen genieten en het lekker vinden. Met het vlees van de Holy Hoeve zit dat helemaal goed! Sinds ik hun vlees eet (ook al voor deze samenwerking!), wil ik echt niets anders meer.

Onlangs maakte ik ook deze heerlijke salade met bokkenham en pesto voor de Holy Hoeve. Een nieuw product dat vanaf 4 augustus bij hun te bestellen is.


Kruidige Couscous

Recipe by LindaCourse: DinerDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

 • 200 – 250 gram couscous

 • 2 courgettes

 • 2 aubergines

 • 2 paprika’s

 • 2 tl ras el hanout

 • 1 à 2 tenen knoflook

 • peper en zout naar smaak

 • 4 tot 8 bokkenkoteletten

 • bouillon voor de couscous

Werkwijze

 • Snijd alle groenten in blokjes en de knoflook heel fijn.
 • Verwarm een grilpan op het vuur (medium vuur) en gril hierin de koteletten in ongeveer 15 minuten gaar. Draai de koteletten geregeld om.
 • Doe de couscous in een pan of kom en schenk de bouillon erop. Zorg dat de couscous net ‘onder water’ staat. Dek de pan of kom af en laat de couscous zo minimaal 5 minuten wellen of volg de aanwijzingen op de verpakking. Na deze 5 minuten kun je de couscous met een vork los roeren.
 • Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan (medium vuur) en bak hierin de paprika, aubergine en courgette. Na een kleine 5 minuten voeg je de ras el hanout toe en roer je het geheel goed door. Voeg als laatste de knoflook toe en bak het geheel nog 1 minuut en roer ondertussen goed door. De groenten heeft als het goed is een kleine 10 minuten (nog niet eens) nodig. Ik houd namelijk nog wel een beetje van een bite.
 • Serveer de couscous met de groenten en de koteletten.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *