Pindakaas Pannenkoeken
Ontbijt, Recepten

Pindakaas Pannenkoeken

Laatst deed ik een bestelling bij de Pindakaaswinkel. Daar bestel je niet alleen de lekkerste pindakaas, maar kun je dus ook een boek vol heerlijke recepten met pindakaas kopen. Daarin zag ik een recept voor pindakaas pannenkoeken staan. Als liefhebber van pindakaas moest ik dit recept natuurlijk proberen en gaf ik er ook gelijk mijn eigen draai aan. Dit recept is eiwitrijk met maar liefst 26 gram eiwitten per portie!

Ik ben een grote liefhebber van het ontbijt. Deze maaltijd mag van mij dus een redelijke portie zijn, zodat ik goed verzadigd de dag kan starten. In het weekend begin ik de dag het liefst met een stapel pannenkoeken en allerlei lekkere toppings. Deze gezonde pindakaas pannenkoeken zijn dus heerlijk om de dag mee te starten. Ze zijn fluffy, precies zoals ik pannenkoeken het lekkerste vind. En ik ben goed verzadigd en kan het zo prima uithouden tot aan de lunch.

Dus ben je net als ik een grote liefhebber van een stevig ontbijt, fluffy pannenkoeken en pindakaas? Dan moet je dit recept echt eens proberen. Terwijl ik dit recept uittyp krijg ik bij de gedachte alleen al aan deze pannenkoeken, weer trek. Een lepeltje kwark, wat extra pindakaas en banaan erbij maakte dit ontbijtfeestje echt helemaal compleet. Duik dus snel de keuken in om een flinke stapel pannenkoeken te bakken. Misschien kan je er gelijk een pannenkoeken feestje van maken met deze appel pannenkoeken of deze eiwitrijke pannenkoeken. Voor nog meer gezonde recepten met pindakaas kun je gerust verder een kijkje nemen op snoepgezond.


Pindakaas Pannenkoeken

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

IngrediΓ«nten

  • 1/2 banaan

  • 1 ei

  • 1 eiwit

  • 10 gram (sport) pindakaas

  • 40 gram bloem

  • 10 gram eiwitpoeder

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • olie/boter om in te bakken

  • toppings naar keuze

Werkwijze

  • Prak de banaan en klop het ei en eiwit los. Voeg dit bij elkaar en roer goed door.
  • Voeg hieraan de pindakaas, bloem, eiwitpoeder, bakpoeder en zout toe. Roer tot een glad beslag. Het beslag is niet heel dun, maar wat stugger.
  • Verwarm een (pannen)koeken pan op het vuur en smelt hierin wat olie/boter. Maak kleine hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten bruin.
  • Draai om wanneer de bovenkant vrijwel droog is. Herhaal dit tot het beslag op is. Ik haalde 7 kleine pannenkoekjes uit het recept.
  • Serveer de pannenkoeken met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *