De kans is groot dat je nog nooit bokkenham hebt geprobeerd. Bokkenvlees is ook niet bij de supermarkt te verkrijgen, maar het is een echte delicatesse. Alhoewel dan klinkt het net of het een zeer exclusief stukje vlees is en dat valt reuze mee. Het is zeker niet duurder dan rund- of varkensvlees, alleen helaas niet overal verkrijgbaar. Lucky me werk ik samen met de Holy hoeve en laten zij nu het eten van geiten- en bokkenvlees op de kaart te willen zetten. Deze bokkenham is een nieuwe aanwinst in hun assortiment en lijkt qua uiterlijk heel erg op beenham. Ik maakte er deze heerlijke salade met bokkenham en pesto van.
Holy Hoeve
Holy Hoeve is een bijzondere leverancier van dierlijke producten. Hun runderen, varkens en bokken groeien via een diervriendelijke en gezonde wijze op tot volwassen dieren en gaan uiteindelijk zonder stress naar de slachterij. Alleen met hun werkwijze en visie kunnen zij premium vlees- en zuivelproducten aanbieden: een eerlijk eindproduct op je bord dat heerlijk smaakt. En geloof me, deze kwaliteit proef je echt terug!
Salade met bokkenham en pesto
In eerste instantie verkochten zij veel van hun bokkenvlees aan restaurants, want bij de consument was dit product helemaal nog niet bekend. Sinds enkele maanden zijn ze de verkoop van bokkenvlees flink aan het promoten bij de consument. Inmiddels heb ik al veel lekkers mogen proberen, waaronder bokken koteletten, satΓ© en stoofvlees. Deze bokkenham is hun meest recente aanwinst en ik kan wel zeggen: geslaagd! Het lekkerste is het om de ham lauwwarm te eten en daarmee is het uitermate geschikt voor in een salade. Ik maakte de salade helemaal compleet met verse galia meloen en een homemade pesto. En daarmee was dit een prima lunchgerecht met een paar sneetjes brood erbij. Die je overigens heerlijk in de pesto kunt dopen!
Salade met bokkenham
Course: Lunch, Diner, VoorgerechtDifficulty: Makkelijk2
porties10
minutes10
minutesIngrediΓ«nten
150 gram gemengde sla
1/2 komkommer
1/2 galia meloen
150 gram bokkenham
Parmezaanse kaas
- Pesto
1 basilicum plantje (ongeveer 30 gram)
1/2 teen knoflook
2 el pijnboompitten
30 gram Parmezaanse kaas
7 el olijfolie (extra vierge)
peper en zout naar smaak
Werkwijze
- Mix alle ingrediΓ«nten voor de pesto in een keukenmachine.
- Snijd de komkommer in plakjes en elk plakje in 4 stukken. Maak de galia meloen schoon en snijd in schijven.
- Snijd de bokkenham in dunne plakken en bak deze kort in een pan op het vuur, totdat ze lauwwarm zijn.
- Verdeel de sla over 2 borden en doe hetzelfde met de andere ingrediΓ«nten. Verdeel ongeveer 1 el pesto over elke salade.
- Maak het geheel af met wat extra Parmezaanse kaas.