Saté met pindasaus
Hartig, Recepten

Saté met pindasaus


Iets wat in mijn ogen niet kan ontbreken bij een barbecue, is saté met pindasaus. De komende dagen wordt het flink zomers weer, dus de ideale omstandigheden om de barbecue weer wat vaker aan te steken. En als je geen barbecue hebt, kun je hier natuurlijk ook van genieten.

Na de salade met bokkenham en de kruidige couscous met bokkenkoteletten, is deze saté met pindasaus het derde recept in de rij van recepten ontwikkeld met het bokkenvlees van de Holy Hoeve. Je leest het goed: deze saté is gemaakt van bokkenvlees. Het ideale hieraan is dat je de saté al kant en klaar bij de Holy Hoeve kunt kopen. Je hoeft hier dus zelf vrijwel niets aan te doen, behalve te bakken in de pan of op de barbecue.

De saté smaakt het lekkerste met een goede zelfgemaakte pindasaus erbij. En om het geheel af te maken, bak je er ook wat lekkere friet in de schil bij en serveer je het samen met een salade of kies voor gegrilde groenten van de barbecue. Voor het bakken van de friet heb je ook geen friteuse nodig, maar uit de airfryer zijn ze net zo lekker en een stuk verantwoorder.

Wil jij je gasten versteld doen staan? Ga dan eens voor deze heerlijke saté van bokkenvlees geserveerd met homemade pindasaus.


Saté met pindasaus

Recipe by LindaCourse: DinerDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totale tijd

25

minutes

Ingrediënten

  • 1 zak boerenfriet (à 750 gram)

  • 12 stokjes bokkensaté van de Holy Hoeve

  • Pindasaus
  • 2 el basis pindasaus Calvé

  • 4 el pindakaas 100%

  • 1 el ketjap

  • 1 tl sambal (als je van pit houdt, voeg dan een flinke theelepel of meer toe)

  • 150 ml kokosmelk (+ water indien nodig)

Werkwijze

  • Bak de boerenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking in de airfryer.
  • Bak de saté op de barbecue of in een grillpan. Het duurt ongeveer 15-20 minuten voordat ze gaar zijn.
  • Meng alle ingrediënten voor de pindasaus in een pan en zet op laag – medium vuur.
  • Laat de pindasaus langzaam binden (wel af en toe doorroeren). Zet het vuur lager als de pindasaus gaat koken. Voeg eventueel extra water toe als de pindasaus te dik is. Vaak is dit wel nodig.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *