Na een week lang minder gezond eten in Slovenië, heb ik wel behoefte aan een makkelijke en gezonde maaltijd. Het is nu niet alleen de tijd voor pompoen, maar ook de venkel ligt weer volop in de winkel. Dat venkel niet door iedereen gegeten wordt, bleek wel toen bij het afrekenen de jongen achter de kassa vroeg wat dit moest voorstellen. Niet te min vind ik het erg leuk om ook met minder bekende groenten een heerlijk gerecht te maken. En dat werd deze kabeljauw met venkelstoof.
De venkel stoof ik samen met prei totdat het heerlijk zacht is geworden. Door toevoeging van massale krijgt het geheel een lekkere zachte, maar kruidige smaak. De combinatie van venkel en prei past heel goed bij witvis. En dan bij voorkeur kabeljauw.
Kabeljauw met venkelstoof
Course: DinerDifficulty: Makkelijk2
porties5
minutes15
minutes20
minutesIngrediënten
1 venkel
1 grote prei
1 tl massala
20 gram roomboter
scheutje olijfolie
2 stukjes kabeljauw
Werkwijze
- Snijd het loof van de venkel en houd apart. Snijd de rest van de venkel in kleine stukjes (ook de groene steeltjes). Was de prei en snijd deze in ringen.
- Smelt de roomboter met de olijfolie in een pan en voeg eerst het groene gedeelte van de venkel toe. Bak dit ongeveer 1 minuut en voeg daarna de rest van de venkel en de massala toe. Na 2 minuten voeg je ook de prei toe en bak je het geheel nog 2 minuten.
- Zet het vuur nu wat lager en laat het geheel onder af en toe roeren rustig stoven/garen (ongeveer 8-10 minuten).
- Bak ondertussen de kabeljauw in een andere pan met een klein beetje olijfolie voor ongeveer 6-8 minuten.
- Serveer het geheel op een mooi bord en strooi wat van het loof van de venkel over de kabeljauw.