Ook al is de zomer begonnen en wordt het warmer, vind ik een soepje juist een fijne en makkelijke maaltijd. Deze paprika tomatensoep is een nieuwe ontdekking en viel heel goed in de smaak. Waarom een nieuwe ontdekking? Ik lust eigenlijk helemaal geen tomaat.. en dat vind ik ronduit irritant, dus ging ik experimenteren met combinaties waarin ik het wel lekker zou vinden. En dat blijkt in combinatie met heel veel geroosterde paprika te zijn.
Dit is een pure groentesoep, waar geen room aan te pas komt. Dus een lekkere lichte maaltijd, geschikt voor zowel de lunch als het diner. Serveer er bijvoorbeeld wat brood of een quiche of plaattaart bij. Wat ook heel fijn is aan dit recept, is dat het roosteren van de groenten in de oven gebeurd. Alles op één bakplaat en de oven doet de rest van het werk. Eenmaal in een pan op het vuur hoef je alleen wat bouillon toe te voegen en het geheel te pureren. Super easy dus!
In de basis is de soep vegetarisch, maar mocht je de soep nog wat steviger willen maken kun je er gerust gehaktballetjes en eventueel wat vermicelli aan toe voegen. Dan is het helemaal een maaltijd op zich. Ga jij deze paprika tomatensoep proberen?
Paprika Tomatensoep
Course: Lunch, DinerDifficulty: Makkelijk4
personen10
minutes40
minutes50
minutesIngrediënten
3 rode (punt)paprika’s
3 tomaten
1 grote rode ui
2 tenen knoflook
10 blaadjes basilicum
olijfolie
1 liter bouillon
1/2 tl chilipoeder
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika en tomaten in stukken. Plet de knoflook en snijd de ui in halve ringen.
- Leg dit allemaal samen met de basilicum in een grote tray bake. Verdeel er een flinke scheut olijfolie over en hussel even door.
- Schuif de bakvorm voor ongeveer 30 minuten in de oven en rooster de groenten.
- Doe de groenten samen met de bouillon en chilipoeder in een pan en zet op het vuur. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep met een staafmixer. Serveer de soep eventueel met een lepeltje crème fraîche en een blaadje basilicum.