Geen zin of tijd om uitgebreid te koken? Maak dan deze makkelijke en snelle noedelsoep met kip. De kip kun je makkelijk ‘s ochtends al marineren en de hele dag in de koelkast laten staan. Zo hoef je bij thuiskomst alleen nog de groenten te snijden en kun je meteen beginnen met koken.
Omdat je de kip een paar uur laat marineren, hoeft de soep zelf niet lang op te staan. En daarom is deze noedelsoep met kip met recht een makkelijk en snel recept.
Noedelsoep met kip
Course: Diner, LunchDifficulty: MakkelijkAantal
4
portiesVoorbereiding
10
minutesKooktijd
20
minutesTotale tijd
30
minutesIngrediënten
175 gram kipfilethaasjes
250 gram kastanjechampignons
150 gram paksoi
150 gram udon noedels
2 cm verse gember
1/2 rode peper
10 ml sojasaus
1 liter kippenbouillon
- Marinade voor de kip
1 el olijfolie
1 el sojasaus
1 tl ketjap manis
1 el tomatenketchup
1 tl sambal
Werkwijze
- Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar in een kom.
- Snijd de kipfilethaasjes in klein stukjes en voeg toe aan de marinade. Laat dit minimaal 2 uur in de koelkast staan.
- Snijd de gember en peper fijn. En snijd de champignons en de paksoi.
- Bak de gember met de peper ongeveer 2 minuten in de pan. Voeg hieraan de kip toe en bak 2-3 minuten, voordat je de groenten ook 3 minuten mee bakt.
- Voeg de bouillon toe en kook de soep 3 minuten.
- Als laatste voeg je de noedels toe en kook je de soep nog ongeveer 5 minuten. En klaar is de soep!