Geen zin of tijd om uitgebreid te koken? Maak dan deze makkelijke en snelle noedelsoep met kip. De kip kun je makkelijk ‘s ochtends al marineren en de hele dag in de koelkast laten staan. Zo hoef je bij thuiskomst alleen nog de groenten te snijden en kun je meteen beginnen met koken.
Omdat je de kip een paar uur laat marineren, hoeft de soep zelf niet lang op te staan. En daarom is deze noedelsoep met kip met recht een makkelijk en snel recept.
Noedelsoep met kip
Course: Diner, LunchDifficulty: Makkelijk4
porties10
minutes20
minutes30
minutesIngrediΓ«nten
β175 gram kipfilethaasjes
β250 gram kastanjechampignons
β150 gram paksoi
β150 gram udon noedels
β2 cm verse gember
β1/2 rode peper
β10 ml sojasaus
β1 liter kippenbouillon
- Marinade voor de kip
β1 el olijfolie
β1 el sojasaus
β1 tl ketjap manis
β1 el tomatenketchup
β1 tl sambal
Werkwijze
- Roer alle ingrediΓ«nten voor de marinade door elkaar in een kom.
- Snijd de kipfilethaasjes in klein stukjes en voeg toe aan de marinade. Laat dit minimaal 2 uur in de koelkast staan.
- Snijd de gember en peper fijn. En snijd de champignons en de paksoi.
- Bak de gember met de peper ongeveer 2 minuten in de pan. Voeg hieraan de kip toe en bak 2-3 minuten, voordat je de groenten ook 3 minuten mee bakt.
- Voeg de bouillon toe en kook de soep 3 minuten.
- Als laatste voeg je de noedels toe en kook je de soep nog ongeveer 5 minuten. En klaar is de soep!