Amandel bananenbrood
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Amandel bananenbrood

Ben je op zoek naar een lekker en gezond alternatief voor traditioneel bananenbrood vol met toegevoegde suiker? Dan is dit recept voor suikervrij amandel bananenbrood perfect voor jou! Dit bananenbrood is gemaakt met rijpe bananen als natuurlijke zoetstof, amandelmeel voor een extra portie eiwitten en gezonde vetten, en diverse smaakvolle toevoegingen.

Een van mijn favoriete gezonde tussendoortjes is een bananenbrood. Inmiddels vind je al een ruim aanbod aan verschillende recepten voor bananenbrood op Snoepgezond. Omdat ik naast bananenbrood ook dol ben op een amandel croissant, wilde ik deze twee smaken met elkaar combineren. Daar rolde dit gezonde tussendoortje uit.

Suikervrij bananenbrood met amandel

Als je bananenbrood zegt dan denk je vast meteen: ‘ dat moet een gezond tussendoortje zijn’. Vergis je niet, want in heel recepten wordt er gewoon boter en suiker in het bananenbrood gebruikt. Daar is overigens niks mis mee op z’n tijd. Maar als je op zoek bent naar een gezond tussendoortje, wat lager in calorieën en suikers, dan loont het zeker om goed te letten op de ingrediënten. Gelukkig is dit recept voor amandel bananenbrood suikervrij en is de hoeveelheid boter beperkt. Dit heb je alleen nodig voor de heerlijke romige amandelvulling. Deze vulling maakt dit bananenbrood juist ontzettend lekker en smeuïg. Qua zoetmiddel heb je voor dit recept naast banaan ook Sukrin Gold nodig. Dit gebruik je om de amandelvulling op smaak te brengen.

Ben je al overtuigd om dit heerlijke amandel bananenbrood te proberen?


Amandel bananenbrood

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

55

minutes
Totale tijd

1

hour 

10

minutes

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen

  • 3 eieren

  • 150 gram bloem

  • 75 gram amandelmeel

  • 1,5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 1 tl amandelextract

  • Amandelvulling
  • 50 gram zachte boter

  • 40 gram Surkin Gold

  • 50 gram amandelmeel

  • 75 ml (plantaardige) melk

  • amandelschaafsel

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Mix de bananen samen met de eieren in een mixer of blender tot een gladde massa.
  • Roer hier met een spatel de overige ingrediënten door heen.
  • Pak een schone kom en roer hier alle ingrediënten voor de amandelvulling (behalve de amandelschaafsel) goed door elkaar.
  • Stort de helft van het beslag in de cakevorm en verdeel hierover 2/3 deel van de amandelvulling. Swirl de amandelvulling met een vork door het beslag.
  • Stort de andere helft van het beslag hierop en eindig met het laatste deel van de amandelvulling. Swirl ook dit met een vork voorzichtig door het beslag. Maak de bovenkant af met een handje amandelschaafsel.
  • Schuif het bananenbrood voor ongeveer 55-60 minuten in de oven. Controleer met een prikker of je bananenbrood gaar is. Laat het bananenbrood minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal daarna voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
  • Snijd het bananenbrood in 10 plakken en bewaar dit in een afgesloten trommel in de koelkast. Maximaal 3-4 dagen houdbaar.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *