Glutenvrije wortelpannenkoeken
Ontbijt, Recepten

Glutenvrije wortelpannenkoeken


In het weekend maak ik graag pannenkoeken voor het ontbijt. Inmiddels is dit op zondag een heerlijk uitgebreid ritueel. Een stapeltje pannenkoeken bakken (of uit de koelkast halen en opwarmen) en terug naar bed om ze lekker op te smikkelen, onder het genot van een leuke film of serie. Heel vaak probeer ik variΓ«ren met een recept, zodat ik voor mijn gevoel nooit hetzelfde zit te eten. Deze keer ging ik voor glutenvrije wortelpannenkoeken.

Door gewone bloem of speltbloem te vervangen voor boekweitmeel, zijn deze pannenkoeken glutenvrij. Daarnaast koos ik ook nog eens voor amandelmelk, zodat de pannenkoeken ook lactosevrij zijn. Om weer met gemak een portie groenten binnen te krijgen, voegde ik lekker wat geraspte wortel aan het beslag toe. Maak het geheel af met lekkere kruiden zoals kaneel of pumpkinspice kruiden en je hebt eigenlijk helemaal niet door dat je groenten bij het ontbijt aan het eten bent.  Niet alleen handig voor volwassenen, maar ook als je bijvoorbeeld je kinderen ongemerkt extra groenten wil laten eten.

De pannenkoeken zijn van zichzelf niet gezoet, maar door het af te maken met kwark, ahornsiroop en banaan zijn ze voor mij zoet genoeg. Sowieso vind ik een scheutje ahornsiroop en wat vers fruit heel lekker bij een stapeltje pannenkoeken en dat maakt het wat mij betreft dus ook helemaal af. En nu genieten van deze stapel glutenvrije wortelpannenkoeken.

Hoeven de pannenkoeken niet glutenvrij te zijn? Probeer dan eens dit recept voor Carrotcake Pancakes.


Glutenvrije wortelpannenkoeken

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Porties

2

porties
Voobereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Total time

20

minutes

IngrediΓ«nten

  •  100 gram boekweitmeel (of 75 gram glutenvrij havermeel en 25 gram amandelmeel)

  •  175 ml plantaardige melk

  •  75 gram geraspte wortel

  •  1 ei

  •  1 tl bakpoeder

  •  1 tl speculaas- en koekkruiden

  •  snufje zout

Werkwijze

  • Mix de meel, bakpoeder, zout, speculaas- en koekkruiden, melk en het ei tot een egaal beslag. Voeg als laatste de geraspte wortel toe en meng dit goed door het beslag.
  • Smelt een beetje kokosolie in een koekenpan en maak kleine hoopjes van het beslag. Bak de pannenkoeken aan beide kanten bruin.
  • Maak het af met de ahornsiroop, kwark en banaan of andere toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *