Pink Velvet Pannenkoeken
Ontbijt, Recepten

Pink Velvet Pannenkoeken

Moederdag komt er weer aan. De dag om je lieve moeder of welke powervrouw dan ook in het zonnetje te zetten. En hoe kan dat nu beter dan met een prachtige stapel roze pannenkoeken. Het geheim van deze pink velvet pannenkoeken? De lekkerste jam van Bonne Maman en specifiek de variant meer fruit minder suikers. Want ja je bent nog steeds op de website van snoepgezond en dus zijn deze pink velvet pannenkoeken ook in een gezond jasje gestoken.

De pannenkoeken zelf zijn hoog in eiwitten, wat zorgt voor een goed verzadigd gevoel en enkel gezoet met 2 eetlepels jam in de variant meer fruit minder suikers. Ik denk dat moeders het wel kunnen waarderen als je deze heerlijke jam ook bij de pannenkoeken serveert. En nog wat vers (rood) fruit erbij maakt het geheel helemaal af.

De pink velvet pannenkoeken zijn afgeleid van de red velvet pannenkoeken. Bij red velvet overheerst de rode kleur. Deze komt echter vaak van kleurstof, een niet natuurlijk product. Bij deze pannenkoeken wilde ik dat vermijden en koos er daarom voor om jam aan het beslag toe te voegen. Wil je de pannenkoeken op een natuurlijke manier wat extra roze kleur meegeven, kies dan voor bijvoorbeeld bietenpoeder.

Dit scoorde ik bij Koro. Een super fijne webshop waar je terecht kunt voor allerlei producten, zoals meelsoorten, noten, zaden, gedroogd fruit en andere benodigdheden om mee te bakken. Veel van de producten koop je in grotere verpakkingseenheden, waardoor je niet vaak opnieuw hoeft te bestellen. En daarnaast verkopen ze ook minder gangbare producten, die je niet standaard in elke supermarkt kunt krijgen. Inmiddels heb ik een flinke voorraad noten, zaden en meelsoorten van Koro in huis, zodat ik altijd wel iets lekkers kan bakken.

Duik jij de keuken in om deze heerlijke pannenkoeken te bakken? Of neem een kijkje bij de andere gezonde baksels op snoepgezond.


Pink Velvet Pannenkoeken

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Dit recept is voldoende voor 9 à 10 kleine pannenkoekjes

Ingrediënten

 • 100 gram kwark

 • 1 ei + 1 eiwit van ei

 • 55 gram bloem

 • 1 tl bakpoeder

 • 2 el jam (aardbeien, frambozen, bosvruchten, etc.)

 • optioneel: 1 tl bietenpoeder

Werkwijze

 • Klop het ei en het eiwit samen met de kwark los. Roer hier de jam doorheen.
 • Voeg de bloem en het bakpoeder toe en roer tot een glad beslag.
 • Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur (laag tot medium) en gebruik boter of olie om de pan in te vetten.
 • Maak kleine hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten gaar. Duurt ongeveer 1-2 minuten per kant.
 • Stapel de pannenkoeken op en serveer met vers fruit en wat ahornsiroop.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *