En ook deze blue pancakes zijn gemaakt met de blauwe spirulina poeder van Fairy Superfoods. Jammer genoeg blijft niet alles van de mooie blauwe kleur behouden tijdens het bakken. Dat neemt niet weg dat deze pannenkoeken er uiteindelijk wel heel spectaculair uitzien en ook erg lekker smaken.
Blue spirulina heeft diverse voordelen, waaronder dat het een boost voor het immuunsysteem is en het zorgt voor een verbetering van de spijsvertering. De poeder bestaat uit diverse vitamines, mineralen en antioxidanten. Ideaal om toe te voegen aan smoothies, lattes, en te gebruiken in diverse bakrecepten, waaronder dus deze blue pancakes.
Buiten het feit dat er een hoop voordelen zitten aan superfood poeders, is het natuurlijk ook erg leuk om je gerechten hiermee een kleurtje te geven. Zo kun je de ontbijt- of brunchtafel opvrolijken.
De basis van deze blauwe pannenkoeken is mijn recept voor American Pancakes. Dit zijn echt fluffy pannenkoeken. De truc om pannenkoeken zo fluffy te krijgen is de eiwitten apart op te kloppen van de eidooiers. In plaats van bloem gebruik ik ook zelfrijzend bakmeel. Deze combinatie zorgt voor heerlijke luchtige pannenkoeken, een van mijn favorieten. Bij het eten van deze pannenkoeken denk ik altijd weer even terug aan mijn vakanties in Amerika. Daar eet je echt de lekkerste pannenkoeken.
Misschien vind je een van de volgende pannenkoekrecepten ook erg lekker:
Blue Pancakes
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk2
porties10
minutes15
minutes25
minutesIngrediΓ«nten
150 gram zelfrijzend bakmeel
175 ml (plantaardige) melk
2 eieren
1/2 tl bakpoeder
snufje zout
2 el (suiker)vervanger
1 tl kaneel
1 el blue spirulina poeder
Werkwijze
- Scheid de eieren en klop het eiwit samen met de suiker op tot stijven pieken.
- Meng de melk met de eidooiers en voeg dit samen met het eiwit toe aan het bakmeel, zout, bakpoeder, kaneel en spirulina poeder.
- Mix tot een glad beslag en laat het een paar minuten staan.
- Verwarm een (pannen)koekenpan op middelhoog vuur en smelt wat boter of kokosolie in de pan om in te bakken. Maak kleine hoopjes beslag en bak de pannenkoeken aan beide kanten bruin.
- Serveer de pannenkoeken met vers fruit en ahornsiroop.