Pompoenpannenkoeken
Ontbijt, Recepten

Pompoenpannenkoeken


Eet jij minimaal 250 gram groente per dag? Door groente in je ontbijt of tussendoortjes te verwerken, krijg je ongemerkt al een hoop vitamientjes binnen. Het klinkt misschien een beetje gek om pompoen te verwerken in je ontbijt, maar het zijn heerlijke (zoete) pompoenpannenkoeken geworden. Je hebt helemaal niet door dat je groenten bij het ontbijt zit te eten. Dit is ook ideaal als je bijvoorbeeld wil dat je kinderen extra groenten eten. Geef je ze een bakje pompoen dan halen ze waarschijnlijk hun neus op, maar verwerk je het in deze pompoenpannenkoeken dan zullen ze er vast van smullen. 

Ik heb aan dit recept wat eiwitpoeder in de smaak vanille toegevoegd. Dit heeft twee voordelen: je krijgt ook meteen een flinke portie eiwitten binnen, wat goed is voor je spieren en het geeft je een verzadigd gevoel, en het geeft de pannenkoeken een lekkere zoete smaak. Zeker kinderen kunnen deze pannenkoekjes daarom erg goed waarderen, want ze zullen de pompoen hierdoor zeker niet proeven. Mocht je geen eiwitpoeder in huis hebben, dan vervang je dit voor extra bloem en gebruik je een scheutje vanille essence om de pannenkoeken extra smaak mee te geven.

Ben je net als ik dol op pannenkoeken bij het ontbijt, dan vind je de volgende recepten misschien ook wel erg lekker:


Pompoenpannenkoeken

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

30

minutes

Ingrediënten

  •  200 gram (fles)pompoen

  •  1 ei + 1 eiwit

  •  50 gram speltbloem

  •  20 gram vanille eiwitpoeder

  •  1 banaan

  •  2 tl pumpkin spice

  •  1 tl bakpoeder

Werkwijze

  • Snijd de pompoen in blokjes en kook ongeveer 10 minuten in een pannetje op het vuur. Prik met een vork in de pompoen om te controleren of het zacht is geworden.
  • Mix de pompoen samen met de banaan, het ei en het eiwit in de hakmolen/keukenmachine tot een egaal beslag.
  • Voeg de speltbloem, eiwitpoeder, pumpkin spice en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag.
  • Verwarm een beetje kokosolie in de pan en maak kleine hoopjes van het beslag. Bak de pannenkoeken aan beide kanten bruin.
  • Serveer de pannenkoeken met wat banaan, ahornsiroop en kaneel.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *