Gezonde frambozen cake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Gezonde frambozen cake

Het was alweer een tijd geleden dat ik de keuken in dook voor een nieuw tussendoortje. De laatste tijd bak ik af en toe een bananenbrood, maar een nieuwe gezonde cake uitproberen kwam er maar niet van. Gelukkig was daar het hemelvaart weekend, waardoor ik lekker een paar dagen vrij had. En zo dook ik spontaan de keuken in om deze gezonde frambozen cake te maken. En met succes!

Deze gezonde frambozen cake is een heerlijk fris en luchtig tussendoortje. Fris door de frambozen en een hint van citroen. De citroenen komen van Fresh Land, een webshop waar je verse groenten en fruit rechtsreeks van de boerderij bestelt. Op deze manier krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun producten. Daarnaast zijn de producten volledig natuurlijk en ondergaan ze geen chemische behandeling. En dit proef je ook echt terug! Het fruit is vers, mooi en sappig. In de Andalusische mix, die ik had, vind je sinaasappels, grapefruits, citroenen en avocado’s. Stuk voor stuk heerlijk fruit! Klik op deze link voor meer inspiratie met het fruit uit de Andalusische mix van Fresh Land.

Neem een plakje van deze gezonde cake heel makkelijk mee voor onderweg of maak er een uitgebreid ontbijtje van. Serveer bijvoorbeeld met wat kwark, verse frambozen en/of frambozen jam. Zeker dit laatste is een echte traktatie. Ik neem dan twee of drie plakjes van de gezonde frambozen cake en besmeer elk plakje met een laagje frambozen jam. Ook een perfecte maaltijd voor het sporten. Ga jij deze gezonde cake proberen?


Gezonde frambozen cake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Totale tijd

1

hour 

Ingrediënten

  • 225 gram (spelt)bloem

  • 3 eieren

  • 50 gram suikervervanger

  • 175 gram magere kwark

  • 25 ml olijfolie

  • 1.5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • sap + rasp van 1 citroen

  • 100 gram frambozen

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Klop de eieren samen met de kwark en olie los.
  • Voeg de bloem, suikervervanger, bakpoeder en zout toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Rasp de citroen en pers het sap uit. Voeg dit samen met de frambozen toe aan het beslag en schep met een spatel goed door elkaar.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 45-50 minuten.
  • Controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
  • Snijd de cake in 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel maximaal 4-5 dagen in de koelkast.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

2 Comments

  1. Rita Van Henis says:

    Beste,

    Even een vraagje? Kan de olijfolie vervangen worden door margarine? En zo ja hoeveel?
    Alvast bedankt.
    Mvg,
    Rita

    1. Hoi Rita,

      Ik heb zeff de olijfolie nog niet vervangen voor margarine. Maar ik denk dat je de olijfolie wel zou kunnen vervangen voor 25 ml gesmolten margarine. De olie zorgt er namelijk voor dat de cake wat luchtiger en smeuïger wordt.

      Groeten,

      Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *