Het was alweer even geleden dat ik zelf granola gebakken had. En dus vond ik het vorig weekend tijd om een nieuwe lading de oven in te schuiven. En niet zomaar een bakplaat vol granola, maar heerlijke appeltaart granola. Want ja, appeltaart π wie is er niet dol op?
Deze granola bevat naast havermout, noten en pompoenpitten ook stukjes appel en gedroogde dadels. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen hoe lekker dat is π Wil je een goed knapperige granola, voeg dan een eetlepel kokosolie en een handje noten extra toe. Let op: de appeltaart granola bevat dan natuurlijk wel iets meer calorieΓ«n.
Als je op Snoepgezond zoekt naar granola, vind je diverse heerlijke recepten waaronder een recept voor pumpkinspice granola, die je in de airfryer kunt maken. Ja echt, in de airfryer! Super makkelijk, want je hoeft je oven niet voor te verwarmen en je bent dus sneller klaar. De granola komt er ook knapperig uit, dus een win win situatie. Bekijk bij de pumpkinspice granola hoelang je de granola in de airfryer moet bakken en pas dit ook toe op dit recept als je geen oven wil gebruiken.
Alle ingrediΓ«nten voor de granola shop je heel makkelijk online bij Koro. Zeker de dadelstukjes zijn ideaal om kant-en-klaar te kopen. Geen geneuzel met dadels in kleine stukjes snijden. Voor de granola heb je maar een klein beetje nodig, maar de rest van de dadelstukjes kun je prima gebruiken als topping op je havermout of kwark. Ga jij deze heerlijke appeltaart granola proberen?
Appeltaart granola
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
kleine pot5
minutes20
minutes25
minutesIngrediΓ«nten
100 gram havermout
50 gram ongezouten en ongebrande noten
25 gram pompoenpitten
2 el dadelstroop
1 el kokosolie
1 tl speculaaskruiden
0,5 appel
50 gram dadelstukjes
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Smelt de kokosolie en snijd de appel in kleine blokjes.
- Voeg alle ingrediΓ«nten, behalve de dadelstukjes toe aan een kom en roer goed door elkaar.
- Stort de granola op de bakplaat en verdeel.
- Bak de granola in ongeveer 20 minuten knapperig en bruin. Laat de granola afkoelen en voeg dan de stukjes dadel toe.
- Bewaar de granola in een afgesloten voorraadpot.