Wortelpannenkoeken
Ontbijt, Recepten

Wortelpannenkoeken


Steeds vaker probeer ik al een portie groenten te verwerken in het ontbijt of een tussendoortje. Op die manier kom ik makkelijker aan de dagelijkse hoeveelheid groenten. Deze stapel wortelpannenkoeken is een ideale start van de dag. En dan bedoel ik niet alleen in het weekend of in de vakantie, maar ook op werkdagen is dit een heerlijke start van de dag. Mijn trucje? Bak de avond van tevoren een stapel pannenkoeken en bewaar ze in de koelkast. De volgende ochtend kun je ze even opwarmen in de magnetron en meteen genieten. 

Groenten in je ontbijt hoor ik je denken? Dat kan toch nooit lekker zijn. Ik kan je vertellen dat het heerlijk is! Wortel is een vrij neutrale groente en neemt makkelijk andere smaken in zich op. Dus door speculaaskruiden toe te voegen, hebben deze pannenkoeken juist een kruidige smaak. Het doet mij heel erg denken aan een stukje carrotcake.

De pannenkoeken serveer ik altijd het liefst met vers fruit en wat ahornsiroop. En dat deed ik met deze wortelpannenkoeken ook. Heerlijk met een halve banaan en een scheutje ahornsiroop. En terwijl ik dit recept aan het uittypen ben, krijg ik alweer zin in deze pannenkoeken. Op dit moment is havermoutpap met wortel, namelijk mijn favoriete ontbijtje. En deze pannenkoeken zijn hier een heerlijk alternatief voor. 

Misschien vind je de volgende pannenkoekrecepten ook lekker:


Wortelpannenkoeken

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

  •  100 gram geraspte wortel

  •  1 rijpe banaan

  •  2 eieren (of 1 ei en 1 eiwit)

  •  50 gram speltbloem

  •  1 tl bakpoeder

  •  1 tl speculaas- en koekkruiden

  •  snufje zout

Werkwijze

  • Prak de banaan en klop de eieren los.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan een kom een roer tot een glad beslag. Laat het een paar minuten staan, zodat de bakpoeder straks zijn werk goed doet.
  • Verwarm een pan op het vuur en voeg wat kokosolie toe om de pannenkoeken in te bakken. Maak kleine hoopjes van het beslag en bak de pannenkoeken aan beiden kanten licht bruin.
  • Serveer de pannenkoeken met wat banaan en ahornsiroop of andere toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *