Glutenvrije bananenpannenkoeken
Ontbijt, Recepten

Glutenvrije Bananenpannenkoeken


Bananenpannenkoeken maak ik zelf geregeld. Ik heb namelijk altijd wel een rijpe banaan op de fruitschaal liggen. Deze keer wilde ik echter glutenvrije meelsoorten uitproberen en ging ik dus voor glutenvrije bananenpannenkoeken. Wauw dat pakte goed uit zeg! Ik denk dat ik deze glutenvrije bananenpannenkoeken stiekem lekkerder vind dan de gewone bananenpannenkoeken. En daarnaast was ik ook nog eens goed verzadigd tot aan de lunch.

Voor de basis van deze pannenkoeken gebruikte ik amandelmeel en kokosmeel. Amandelmeel is vrij grof van zichzelf en dat vind ik in pannenkoeken niet zo fijn, daarom voegde ik er ook wat kokosmeel aan toe. Kokosmeel heeft echter wel een bijzondere eigenschap, namelijk het neemt erg veel vocht op. Daarom gaat er in dit recept naast banaan en ei ook nog een flinke hoeveelheid kokosmelk. Dit recept kan daarom eigenlijk ook wel de naam glutenvrije banaan kokos pannenkoeken dragen.

De kokosmeel kocht ik in bulkverpakking bij Koro. Een hele fijne webshop vol met gezonde producten, zoals meelsoorten, noten, zaden en gedroogd fruit. Dus er zitten nog meer recepten met kokosmeel in de planning. Eerder maakte ik ook dit heerlijke kokos bananenbrood. Heb je geen amandelmeel en/of kokosmeel in huis, maar wel zin in bananenpannenkoeken? Bekijk dan snel dit recept.


Glutenvrije Bananenpannenkoeken

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan

  • 1 ei

  • 10 gram kokosmeel

  • 45 gram amandelmeel

  • 15 gram glutenvrije bloem

  • 1/2 tl bakpoeder

  • 1/2 tl vanille essence

  • 100 ml kokosmelk (bijvoorbeeld van Alpro)

  • snufje zout

Werkwijze

  • Prak de banaan fijn en mix hier het ei doorheen. Voeg dan de melk toe en roer door.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en roer tot een glad beslag.
  • Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur en smelt hierin wat boter of kokosolie.
  • Maak kleine hoopjes van ongeveer 1 eetlepel beslag in de pan. Bij mij passen er drie pannenkoekjes tegelijk in de pan.
  • Zet het vuur vrij laag en laat de pannenkoeken rustig bakken. Zodra de bovenkant droog is, draai je de pannenkoeken om en bak je ook de andere kant. Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Ik haalde ongeveer 6 pannenkoekjes uit dit beslag. Maak het geheel af met vers fruit naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *