Dit recept heb ik van basicpuurgenieten. Op haar site vind je diverse variaties op de Raw Cheesecake, waaronder dit pareltje met limoen. Zelf ben ik gek op de smaak van limoen en citroen, dus ik dook meteen de keuken in om dit recept te maken. En met succes: wat een heerlijk taartje! In plaats van amandelen, heb ik gemengde noten voor de bodem gebruikt.
Inmiddels heb ik al een aantal varianten op dit basisrecept gemaakt, want ik ben enorme fan van deze raw cheesecake met limoen geworden. Door de cashewnoten een nacht te laten weken in water en vervolgens te mengen met honing en kokosolie, krijg je een heerlijke romige crème. Door wat limoensap toe te voegen houd je de crème redelijk basic en fris. Maar als je wil kan hier nog eindeloos mee variëren. Voeg bijvoorbeeld andere fruitsoorten toe en laat dit goed meedraaien in de keukenmachine. Op die manier kan je deze raw cheesecake iedere smaak meegeven, die jij lekker vindt.
En het fijne van dit recept is dat je helemaal geen oven nodig hebt, alleen wat plek in je vriezer/koelkast. Dus ook als je geen grote bakster bent, moet dit recept jou ook lukken. De hoeveelheid in dit recept is voldoende voor een klein taartje van 16 cm, maar je kan er ook heel makkelijk 5-6 kleine taartjes in bijvoorbeeld je muffinvorm mee maken.
Raw Cheesecake met Limoen
Course: TaartDifficulty: Makkelijk1
taartje20
minutes3
hours3
hours20
minutesVoor dit recept heb je een springvorm van 16 cm nodig of een muffin bakblik om kleine taartjes te maken.
Ingrediënten
- Bodem
50 gram ongebrande gemengde noten
30 gram medjoul dadels ontpit
12 gram geraspte kokos
sap van een 1/2 limoen
- Vulling
75 gram ongebrande cashew noten (minimaal 3 uur geweekt in water)
sap van 1,5 limoen
50 ml honing
75 ml gesmolten kokosolie
1 tl vanille aroma
Werkwijze
- Vet de springvorm in en bedek de bodem met vershoudfolie of bakpapier.
- Doe alle ingrediënten voor de bodem in de hakmolen of keukenmachine en mix de ingrediënten tot een samenhangend geheel.
- Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk het goed aan. Gebruik hiervoor een lepel.
- Giet de cashewnoten af en doe ze in de hakmolen of keukenmachine.
- Voeg de limoensap, honing, kokosolie en vanille aroma toe. Mix het geheel tot een romige massa: er mogen geen stukjes noot meer in de crème zitten.
- Giet de crème in de springvorm en maak glad met een spatel of lepel. Garneer met limoenrasp en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de vriezer.
- Laat de taart een half uur ontdooien, voordat je hem aan snijdt. Heb je wat over, bewaar de taart in de vriezer of koelkast.