Bladerdeeghapjes met vijg
Hartig, Recepten

Bladerdeeghapjes met vijg


Voor de topmemberactie van Uitpaulineskeuken mocht ik de nieuwe Phlips Airfryer met Smart Sensing technologie proberen. Deze airfryer kan van een aantal producten zelf de bereidingstijd en temperatuur bepalen. Daarmee krijg je bijvoorbeeld de ideale krokante friet of het lekkerste stukje kip. Ook beschikt de airfryer over een warmhoud functie, wat ideaal is om je hapjes nog wat langer warm te houden. En daar heb ik goed gebruik van gemaakt toen ik deze heerlijke bladerdeeghapjes met vijg maakte.

Vaarwel koud geworden maaltijden of hapjes, omdat het eerst nog op de foto moest. Met deze airfryer kun je de bladerdeeghapjes met vijg prima opwarmen, zonder dat ze verder doorgaren. Voordat ik met deze heerlijke hapjes aan de slag ging, testte ik de airfryer al met friet en snacks en mijn homemade granola. Man wat was ik enthousiast over het resultaat. Heerlijk knapperige granola en dat in 12 minuten, zonder voorverwarmen. Ik weet wel waar ik mijn granola voortaan in bak! Na de granola, friet en snacks waren deze bladerdeeghapjes met vijg en geitenkaas aan de beurt. En ook deze hapjes zijn uitermate geschikt om te bereiden in de airfryer. Nu koos ik voor vijgen, geitenkaas en rode ui, maar je kunt ook prima voor een andere combinatie gaan of kiezen voor gevulde bladerdeeghapjes.

Deze lekkernij misstaat niet op een uitgebreide borrelplank. Maak bijvoorbeeld ook je eigen gegrilde paprika hummus en naan brood.


Bladerdeeghapjes met vijg

Recipe by LindaCourse: HapjesDifficulty: Makkelijk
Aantal

16

hapjes
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

7

minutes
Totale tijd

12

minutes

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)

  • 2 vijgen

  • 1 rode ui

  • 100 gram geitenkaas met honing

Werkwijze

  • Snijd de bladerdeegplakjes in vieren, zodat je 16 kleine vierkantjes krijgt.
  • Verdeel de geitenkaas met je handen over de hapjes.
  • Snijd de rode ui in halve ringen en verdeel over de hapjes.
  • Snijd elke vijg in 8 stukjes. Leg op elk hapjes een stukje vijg in het midden.
  • Leg de bladerdeeghapjes in de airfryer. Bij mij passen er ongeveer 8 hapjes tegelijk in.
  • Stel de temperatuur in op 180 graden en bak de hapjes ongeveer 7-8 minuten.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *