Gezonde chocolade donuts
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Gezonde Chocolade Donuts


Volgens mij spreekt de titel voor zich toch: gezonde chocolade donuts, dat klinkt mij als muziek in de oren. Vorig jaar kocht ik een siliconen donutvorm, waarmee je in de oven donuts kunt bakken. Daarmee kun je heel makkelijk een gezonde variant van de donut maken. De donuts zijn weliswaar niet zo fluffy als de gefrituurde variant, maar het ziet er wel heel leuk uit. Zie het als een plakje cake, maar dan in de vorm van een donut.

Voor deze gezonde chocolade donuts maakte ik gebruik van de suikervervanger van Sukrin. Dit gebruik ik nu al een tijdje en ik ben er groot fan van. Zeker in bakrecepten is het een ideale manier om gewone suiker te vervangen en zo je baksels suikervrij en een stuk verantwoorder te maken. Met de code LINDA15 krijg je tussen 16 oktober en 6 november 15% korting op je bestelling bij Sukrin. Naast de suikervervanger bevatten deze donuts ook nog een portie verstopte groente en 100% pindakaas. Daarmee is dit echt een heerlijk en verantwoord tussendoortje.

Als je mij al een tijdje volgt weet je dat ik graag groente verwerk in mijn ontbijtjes en tussendoortjes. Ik schreef hier samen met Lucy een blog over en deel daarin 10 tips om op een makkelijke manier groente toe te voegen aan het ontbijt of tussendoortje. Voor mij is dat inmiddels een gewoonte geworden en door de tips, die wij je geven op te volgen, heb je vaak helemaal niet door dat je groente zit te eten. Zeker voor kinderen is dit ideaal! Want ze hebben vaak allemaal wel een fase waarin ze helemaal geen groente willen eten en door groente te verstoppen in recepten, kan je er toch voor zorgen dat ze hun portie groente binnen krijgen.

Ga jij deze gezonde chocolade donuts proberen? Laat me weten wat je ervan vindt.


Gezonde Chocolade Donuts

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale tijd

30

minutes

IngrediΓ«nten

  • 200 gram courgette

  • 125 gram (spelt)bloem

  • 25 gram cacaopoeder

  • 2 eieren

  • 50 ml (plantaardige) melk

  • 50 gram pindakaas

  • 2 el suikervervanger (@Sukrin)

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • eventueel witte chocolade als topping (let op: niet suikervrij, tenzij je kiest voor een suikervrije chocolade).

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je donutvorm in (met bijvoorbeeld kokosolie of boter).
  • Rasp de courgette.
  • Klop de eieren samen met de melk en de pindakaas. In een andere kom roer je de droge ingrediΓ«nten door elkaar.
  • Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en roer tot een glad beslag. Schep de (uitgeknepen) courgette door het beslag.
  • Verdeel het beslag over 10 donuts vormpjes. Schuif de vorm voor ongeveer 20 minuten in de oven en controleer met een prikker of de donuts gaar zijn.
  • Laat de donuts iets afkoelen in de vorm en haal ze er daarna voorzichtig uit.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

2 Comments

  1. is de pindakaas in dit respect nodig ? Ik ben allergische dus moest dat eruit kunnen/vervangen worden

    1. Pindakaas kun je prima weglaten of vervangen voor iets anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *