Ken je de lotus biscoff speculoos spread? Deze is gevaarlijk lekker! Hetzelfde geldt overigens voor het koekje, waar ik al eerder een recept voor baked oats mee deelde. Maar de speculoos pasta verwerkte ik dus in deze heerlijke gezonde speculooscake. Een gezond en verantwoord tussendoortje, omdat de cake verder geen suikers bevat en ook laag in calorieën is.
Het idee voor deze gezonde speculooscake was snel ontstaan. Ik was op zoek naar een lekker en gezond tussendoortje om mee te nemen naar mijn werk. En omdat de baked oats met lotus zo goed bevallen was, besloot ik om er ook een cake mee te bakken. Zoals veel van mijn tussendoortjes, probeerde ik ook van deze cake een gezonde variant te maken. Bij voorkeur ook hoog in eiwitten. Daarom verving ik zelf een deel van de bloem voor eiwitpoeder. Als je dit niet in huis hebt of liever niet toe wil voegen, kun je dus ook gewoon alleen bloem gebruiken. Mijn eiwitpoeder koop ik meestal bij Myprotein. Je vindt daar heerlijke eiwitpoeder in verschillende smaken. Op dit moment heb ik de smaak salted caramel in huis. Met de code SNOEPGEZOND krijg je 36% (of meer) korting op alle producten.
Deze gezonde cake kun je prima tot wel 5 dagen in een afgesloten trommel op een droge en koele plek bewaren. Krijg je niet alles op in 5 dagen, vries dan een deel van de cake (in plakjes) in. Je kan de cake tot wel 3 maanden in de vriezer bewaren. Zo kun je op elk moment genieten van een lekker plakje cake. Het lekkerste is om de cake te eten met een dun laagje speculoos spread. Ga jij dit gezondere recept proberen?
Gezonde Speculooscake
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk10
plakken10
minutes45
minutes55
minutesIngrediënten
250 gram bloem
3 eieren
200 ml (plantaardige) melk
2 el lotusspread
1.5 tl bakpoeder
snufje zout
2 lotus koekjes
optioneel: honing/agave of zoetstof
Werkwijze
- Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Klop de eieren samen met de melk los. Roer hier de lotusspread doorheen.
- Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
- Verkruimel de lotuskoekjes en roer door het beslag. Voeg eventueel nog wat extra zoetstof toe mocht je daar behoefte aan hebben.
- Stort het geheel in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 45 minuten. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
- Laat de cake minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster/bord.