Na het succes van de bananenbrood wafels en appel kaneel wafels, ging ik ook aan de slag met een recept voor citroen maanzaad wafels. En ook dit was weer een schot in de roos. Het idee ontstond omdat ik zin had in lemoncurd en dit ergens mee wilde combineren. Voor wie mij kent, weet dat ik echt ontzettend dol ben op citroen en dus ook lemmoncurd. Een potje is bij mij meestal niet veilig en het liefst lepel ik dit direct op. Deze keer vond ik nog een potje lemoncurd van Chivers in de kast. Niet zo lekker als zelf maken, maar het was goed genoeg.
Inmiddels ben ik onafscheidelijk met mijn wafelijzer, ik zou hem echt niet meer willen inruilen. Als ik zin heb in wafels, kan ik deze al binnen 5 minuten in het ijzer hebben zitten. En binnen 10-15 minuten kan ik al heerlijk ontbijten. Voor mij ideaal, want ik heb ook echt niet altijd zin om uitgebreid in de keuken te staan voor mijn ontbijt, maar ik wil wel altijd lekker ontbijten. En daarmee bedoel ik uitgebreider ontbijten dan alleen met een bakje kwark of havermout.
De wafels serveerde ik dus met lemoncurd en natuurlijk nog een flinke dot kwark. Deze combinatie was echt heerlijk! Zo lekker dat ik voor de volgende dag nog een keer deze wafels maakte en meenam naar mijn werk. Het ideale aan dit recept is dat je het prima eiwitrijk kunt maken. In plaats van bloem gebruik ik dan eiwitpoeder. Voor mij erg fijn om op deze manier wat extra eiwitten binnen te krijgen. Is dit voor jou niet van toepassing, dan gebruik je dus gewoon bloem. Heb je geen maanzaad in huis? Dan kun je dit ook prima weglaten en gewoon wat extra bloem toevoegen.
Ga jij deze heerlijke citroen maanzaad wafels proberen? Heb je geen wafelijzer in huis, dan kun je ook prima wafels bakken in de oven. Hiervoor gebruik ik deze siliconen bakvorm.
Citroen Maanzaad Wafels
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie5
minutes10
minutes15
minutesVoldoende voor ongeveer 3-4 wafels.
Ingrediënten
50 gram kwark
30 gram havermout
25 gram bloem/eiwitpoeder
5 gram maanzaad
rasp van 1/2 citroen
sap van 1/4 citroen
1 ei
1 tl bakpoeder
Lemoncurd en kwark als topping
Werkwijze
- Verwarm je wafelijzer voor volgens de aanwijzingen van het apparaat.
- Klop het ei samen met de kwark los. Roer hier de rasp en sap van de citroen doorheen.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer tot een glad beslag. Laat een paar minuten staan.
- Vet je wafelijzer in (met een spray gaat het heel makkelijk). Verdeel telkens een ruime eetlepel beslag over de ijzers. Bak de wafels in ongeveer 3 minuten gaar. Herhaal tot al je beslag op is.
- Serveer de wafels met lemoncurd en kwark als topping.