Alleen al bij het horen van het woord bananenbrood word ik blij. Dit is niet alleen een van de eerste gezonde baksels, die ik maakte maar tevens ook een all time favorite. Als ik rijpe bananen op de fruitschaal heb liggen, dan tover ik dit geregeld om in een lekker bananenbrood. Ideaal als tussendoortje, maar ook als ontbijt of lunch to go. Dit keer besloot ik één van de rijpe bananen te verwerken in dit heerlijke recept voor bananenbrood wafels.
Deze gezonde wafels smaken naar bananenbrood en staan in een handomdraai op tafel. Mits je wel een wafelijzer hebt natuurlijk. Waar ik doordeweeks bijna iedere dag ontbijt met havermoutpap (in allerlei varianten), ontbijt ik in het weekend graag met pannenkoeken of gezonde wafels. Sinds kort heb ik namelijk ook een wafelijzer aangeschaft. En ik kan nu al niet meer zonder. Soms krijg ik weleens de vraag of pannenkoeken en wafels niet hetzelfde zijn qua beslag. Ik vind dat daar echt wel een verschil in zit. Het beslag voor wafels is namelijk een stuk dikker dan pannenkoeken beslag (ook als je fluffy pannenkoeken bakt).
Nu heb ik een wafelijzer die snel opwarmt en ook nog eens heel makkelijk schoon te maken is. Dit maakt het dat het bakken van wafels echt een fluitje van een cent is. Terwijl het wafelijzer opwarmt, maak ik het beslag. Per keer kan ik twee grote wafels bakken en uit het recept haal je zeker 3 grote of 4 iets kleinere wafels. Het bakken zelf duurt zo’n 3-4 minuten en dat maakt het dat je in ongeveer 10 minuten al kunt genieten van een heerlijk uitgebreid gezond ontbijt. Daarom ben ik heel blij met de aanschaf ervan en ga ik de komende tijd lekker experimenteren met allerlei recepten voor wafels. Eet je toch je liever een pannenkoek? Bekijk dan eens dit recept voor appel pannenkoeken. Of zoek op wafels op snoepgezond en je vindt een scala aan heerlijke gezonde wafels.
Bananenbrood Wafels
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie4
minutes8
minutes12
minutesIngrediΓ«nten
1/2 rijpe banaan
30 gram havermout
20 gram bloem/eiwitpoeder
1 tl bakpoeder
1 ei
optioneel: 1 tl kaneel
toppings naar keuze
Werkwijze
- Verwarm het wafelijzer voor volgens de aanwijzingen van het apparaat.
- Prak de banaan en klop het ei hier doorheen.
- Voeg de havermout, bloem, bakpoeder en eventueel kaneel toe en roer dit goed door elkaar. Je krijgt een dik beslag.
- Vet je wafelijzer in met een beetje boter of olie en verdeel de helft van het beslag over de twee vlakken. Bij mij ging dat het makkelijkst met een ijslepel.
- Bak de wafels gaar in 3-4 minuten (let op: bij mij staat het wafelijzer qua temperatuur tussen licht en donker in).
- Herhaal dit met de andere helft van het beslag.
- Serveer de wafels met toppings naar keuze.