Bananenbrood Granola
Ontbijt, Recepten

Bananenbrood Granola

Ben jij net als ik dol op bananenbrood? Dan vind je deze granola ook erg lekker! Combineer het beste van twee werelden met elkaar en je krijgt dit heerlijke knapperige bananenbrood granola. De kunst is wel om een goed rijpe banaan te nemen, dat maakt deze granola extra smaakvol.

Ik vind het heerlijk om mijn granola zelf te maken. Op snoepgezond vind je meerdere recepten voor granola. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze pumpkinspice granola, christmas granola of deze gember kokos granola. Het bakken van je eigen granola is een fluitje van een cent. Kies je favoriete noten en havermout als basis en voeg daar specerijen en/of gedroogd fruit aan toe. Bij het recept van de pumpkinspice granola leg ik tevens uit hoe je de granola ook in de airfryer kunt maken. Kies je hiervoor in plaats van de oven, dan kun je binnen 15 minuten al genieten van een verse lading knapperige granola.

Hoe eet ik mijn granola het liefst?

Meestal neem ik de granola als topping op een lekker bakje kwark. Zeker een paar keer week eet ik dit, soms als ontbijt en soms als avondsnack. Maar ook als topping op een bakje havermout vind ik deze granola top. Laat ik nu zeker 4 dagen in de week ontbijten met havermout, dus af en toe een handje granola on top is heerlijk. En ben ik in een heel gekke bui dan maak ik weleens een taartje als ontbijt. Voor de bodem gebruik ik dan graag granola. Bijvoorbeeld bij dit mango passievrucht ontbijttaartje of dit koffie ontbijttaartje. Zoals je ziet kun je met granola alle kanten op en is het fijn om altijd een klein voorraadje in huis te hebben. Met de hoeveelheid van dit recept doe ik ongeveer 2 weken (in mijn eentje). Pas de hoeveelheid gerust aan als je met meer personen thuis bent.

De ingrediënten voor de granola koop ik tegenwoordig bij Koro. Een super fijne webshop waar je terecht kunt voor allerlei producten, zoals meelsoorten, noten, zaden, gedroogd fruit en andere benodigdheden om mee te bakken. Veel van de producten koop je in grotere verpakkingseenheden, waardoor je niet vaak opnieuw hoeft te bestellen. Mijn voorraad is in ieder geval altijd op peil. Dus ik kan altijd een voorraadje van deze heerlijke bananenbrood granola bakken.


Bananenbrood Granola

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 75 gram havermout

  • 50 gram noten (naar keuze)

  • 25 gram zonnebloempitten

  • 25 gram pompoenpitten

  • 0.5 rijpe banaan

  • 1.5 el kokosolie

  • 1 tl kaneel

  • 0.25 tl nootmuskaat

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Smelt de kokosolie (in de magnetron of een pannetje op het vuur).
  • Prak de banaan en meng met de kokosolie. Hak de noten grof.
  • Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar.
  • Stort de granola op de bakplaat en verdeel. Bak de granola ongeveer 15 minuten tot het goudbruin is. Het gaat heerlijk ruiken.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola afkoelen. Bewaar de granola als die afgekoeld is in een afgesloten pot.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *