Granola kun je natuurlijk in de supermarkt kopen, maar wist je dat zelf maken eigenlijk ook heel makkelijk is? Zeker met dit recept, want deze granola bak je al in 10 minuten in de airfryer! Omdat de herfst inmiddels in volle gang is maakte ik er pumpkinspice granola van, waarbij ik gebruik heb gemaakt van de pumpkinspice kruidenmix van GreenGypsy spices.
Het is een heerlijke kruidige granola geworden en daar ben ik juist zo dol op. Om de granola wat zoeter te maken en krokant te laten bakken, heb ik gebruik gemaakt van dadelsiroop. Ik gebruikte hiervoor de dadelsiroop van het merk Yogi & Yousef, een online webshop waar je dit en nog veel meer dadel verwante producten kunt bestellen. En om het geheel af te maken voegde ik na het bakken stukjes bananenchips toe. Dit geeft een extra knapperige structuur en dat vind ik van granola juist zo fijn.
Heb je geen airfryer? Dan kun je deze granola ook gewoon in de oven bakken. De baktijd zal dan wel iets langer zijn, in totaal ongeveer 15 minuten. Het fijne van zelf je granola bakken, is dat je alle ingrediënten kunt gebruiken die jij lekker vindt. Houd je niet zo van pompoenpitten? Laat ze dan vooral weg en gebruik bijvoorbeeld extra noten.
Misschien ben je al wel helemaal in de kerststemming en ga je liever voor deze christmas granola. Ook erg lekker!
Pumpkinspice Granola
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
pot2
minutes10
minutes12
minutesIngrediënten
75 gram havermout
50 gram noten
25 gram pompoenpitten
1.5 tl pumpkinspice kruiden
2 el dadelsiroop (Yogi & Yousef)
25 gram bananenchips
Werkwijze
- Meng alle ingrediënten, behalve de bananenchips in een kom en roer goed door elkaar.
- Doe de granola in een ovenschaal, geschikt voor de airfryer, of leg een stukje bakpapier in het mandje van de airfryer en vouw een klein opstaand randje.
- Stel de airfryer in op 180 graden en bak de granola 10 minuten. Tussendoor kun je de granola een keer omscheppen.
- Liever in de oven bakken? Stel de oven in op 180 graden en bak de granola ongeveer 15 minuten.
Notes
- Bewaar de granola in een goed afgesloten pot. De granola is dan een paar weken houdbaar.