Eiwitrijke pompoen pannenkoeken
Ontbijt, Recepten

Eiwitrijke pompoen pannenkoeken

Eet jij minimaal 250 gram groente per dag? Door groente in je ontbijt of tussendoortjes te verwerken, krijg je ongemerkt al een hoop vitamines binnen. Het klinkt misschien een beetje gek om pompoen te verwerken in je ontbijt, maar geloof mij maar dat je helemaal niet door hebt dat je groente zit te eten. Dit is ook ideaal als je bijvoorbeeld wil dat je kinderen extra groenten eten. Geef je ze een bakje pompoen dan halen ze waarschijnlijk hun neus op, maar verwerk je het in deze eiwitrijke pompoen pannenkoeken dan zullen ze er vast van smullen. 

Het fijne aan dit recept is dat je naast de portie groente, die je al binnenkrijgt bij het ontbijt, ook meteen een goede portie eiwitten op hebt. Voor mij, als iemand die goed probeert te letten op haar eiwitinname, is dat heel belangrijk. Bij iedere maaltijd probeer ik minimaal 10-20 gram eiwit binnen te krijgen. Dit recept, zonder toppings, bevat ongeveer 14 gram eiwit en maar 255 kcal. Voeg daar bijvoorbeeld nog 100 gram kwark als topping aan toe, en je zit op ongeveer 310 kcal en 23 gram eiwit. Een prima en gezond ontbijt toch?!

Pompoen is wat mij betreft een van de meest fijne groentes om te verwerken in je ontbijt of tussendoortje. Als je dit namelijk combineert met de juiste (hoeveelheid) kruiden, zal de pompoen nooit overheersen of echt terug te proeven zijn. Op Snoepgezond vind je daarom heel gezonde ontbijtrecepten of tussendoortjes met pompoen. Pompoenpuree voor al deze recepten maak je heel makkelijk zelf door pompoen te koken en te pureren. Heb je daar geen zin in, dan kun je ook kant-en-klare pompoenpuree kopen, bijvoorbeeld bij Koro.

Ik kan je zeker aanraden om deze eiwitrijke pompoen pannenkoeken een keer te proberen!


Eiwitrijke pompoen pannenkoeken

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

25

minutes

Ingrediënten

  • 100 gram havermeel

  • 150 gram pompoenpuree

  • 1 ei

  • 2 eiwitten

  • 50 ml (plantaardige) melk

  • 2 el Sukrin Gold

  • 1,5 tl pumpkinspice kruiden

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

Werkwijze

  • Klop het ei samen met de eiwitten los.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en roer met een garde tot een glad pannenkoeken beslag.
  • Laat het beslag 5 minuten rusten en verwarm ondertussen een (pannen)koekenpan op het vuur.
  • Smelt hierin wat boter of olie en maak kleine hoopjes beslag in de pan ter grootte van een eetlepel.
  • Bak de pannenkoeken in 3-4 minuten aan beide kanten bruin.
  • Herhaal bovenstaande totdat al het beslag op is.
  • Uit het recept haalde ik 16 kleine pannenkoeken.
  • Serveer de pannenkoeken met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *