Eiwitrijke flensjes
Ontbijt, Recepten

Eiwitrijke flensjes

Op snoepgezond vind je al een heerlijk recept voor eiwitrijke pannenkoeken. Die maak ik ontzettend graag! Maar heel soms heb ik liever een stapel ‘dunne pannenkoeken’ oftwel flensjes. Deze beleg ik graag met spek en kaas of appel en kaneel. Dit keer ging ik echter voor een fijn basisrecept voor eiwitrijke flensjes.

Met dit basisrecept voor eiwitrijke flensjes kun je alle kanten op. Je kan ze hartig beleggen, maar uiteraard ook lekker met flink wat zoetigheid. Zo belegde ik ze voor de foto met suikerarme jam van Pit & Pit en verse aardbeien. En natuurlijk kon een klein beetje stroop ook niet ontbreken.

Een deel van de bloem in dit recept heb ik vervangen voor naturel eiwitpoeder. Daarmee zijn deze flensjes een stuk eiwitrijker dan de normale pannenkoek. Persoonlijk vind ik dit erg fijn, omdat ik geregeld sport en op mijn eiwitinname probeer te letten. Hoef jij dit niet te doen, vervang de eiwitpoeder dan gerust voor bloem. Zoals je in het recept kunt lezen heb ik aan deze eiwitrijke flensjes geen suiker toegevoegd. Ik heb liever neutrale pannenkoeken, zodat ik ze ook hartig kan beleggen. Wil je wel wat zoetere pannenkoeken, voeg dan gerust een eetlepel suiker(vervanger) toe.

Waar ga jij je eiwitrijke flensjes mee beleggen?


Eiwitrijke flensjes

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, Lunch, DinerDifficulty: Makkelijk
Aantal

7

stuks
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

IngrediΓ«nten

  • 100 gram bloem

  • 25 gram eiwitpoeder

  • 2 eieren

  • 250 ml (plantaardige) melk

Werkwijze

  • Klop de eieren samen met de helft van de melk in een kom los met een garde.
  • Voeg de bloem en het eiwitpoeder toe en roer met de garde tot een glad, maar dik beslag.
  • Schenk de rest van de melk erbij en klop tot een egaal beslag.
  • Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur en smelt hierin een klein beetje boter.
  • Voeg een soeplepel beslag toe en draai de pan rond, zodat je een mooie ronde pannenkoek krijgt.
  • Bak de pannenkoek totdat de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek met een spatel om en bak nog maximaal 1 minuut aan de andere kant.
  • Herhaal bovenstaande stappen totdat het beslag op is.
  • Serveer de pannenkoeken met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *