Vijgen toast
Hartig, Recepten

Vijgen toast

Eén van mijn ‘goede’ voornemens dit jaar was om meer tijd te besteden aan mijn lunch. En daar bedoelde ik vooral mee dat ik wat meer wil variëren. Dus niet telkens hetzelfde op mijn brood of toast doen, maar meer verschillende combinaties proberen. Een van de grootste successen was de burrata toast. Mind blowing zo lekker! Maar toen ontdekte ik de combinatie vijgen en cottage cheese en dat resulteerde in deze mega lekkere vijgen toast, die ik inmiddels al een paar keer heb gemaakt.

Dat is ook de reden dat ik besloot dit super makkelijke recept voor jullie uit te schrijven. Het is bijna geen recept te noemen, maar omdat de combinatie zo lekker is wil ik het jullie niet onthouden. Voor de lekkerste toast is het belangrijk dat je je favoriete brood, vers of afgebakken, kiest. Zelf gebruik ik heel graag de afbakbroden van Liefde & Passie van Albert Heijn als basis. Mega vers en lekker knapperig direct uit de oven. Voor het beste resultaat bak ik de plakjes brood ook nog even kort in de grillpan, zodat je een mooie grill streep krijgt en een extra knapperig resultaat.

De toast beleg je vervolgens met cottage cheese, plakjes vijg en balsamico crème. Dit laatste maakt het geheel helemaal af en zorgt ervoor dat de smaken goed samen komen. Balsamico crème koop je ook gewoon in de supermarkt en is ideaal om in huis te hebben. Je brengt er niet alleen deze vijgen toast mee op smaak, maar het is ook perfect bij burrata of als dressing voor over een salade. Ga jij dit recept een keer proberen?


Vijgen toast

Recipe by LindaCourse: LunchDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

5

minutes
Totale tijd

10

minutes

Ingrediënten

  • 2 plakjes brood naar keuze

  • 100 gram cottage cheese

  • 1 vijg

  • balsamico crème

Werkwijze

  • Verwarm een grillpan op medium hoog vuur en bak hierin het brood aan beide zijden. Wanneer je een mooie grill streep aan beide kanten hebt, is het brood goed.
  • Leg het brood op een bord en verdeel de cottage cheese over de twee plakjes.
  • Snijd de vijg in 6 plakjes en leg op elk stukje brood 3 plakjes vijg.
  • Maak het geheel af met balsamico crème naar eigen inzicht.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *