Het is weer tijd voor een gezond tussendoortje. Dit keer een heerlijke appel kwark cake. De perfecte snack voor als je, net als ik, graag hoog in eiwitten eet. Daarnaast is dit gezonde tussendoortje ook gewoon erg lekker ๐ Door kwark te gebruiken als basis van het beslag krijg je een stevige, maar toch smeuรฏge cake. En dit laatste vind ik zelf heel belangrijk als ik een plakje cake eet. Niets is zo vervelend als een droog plakje cake.
Als je op Snoepgezond zoekt op appel of op appel cake, dan vind je diverse heerlijke en gezonde tussendoortjes terug. Van al die heerlijke recepten is er geen een hetzelfde. Je kunt namelijk heel goed variรซren met appel cake. Zo vind je er een variant met gele room, speculoos of kardemom en nog veel meer. Een appel cake met kwark ontbrak nog in dit rijtje.
Uiteraard is deze heerlijke appel kwark cake ook helemaal suikervrij. Om toch een zoete smaak te generen, heb ik gebruik gemaakt van de 1 op 1 suikervervanger van Sukrin. Deze gebruik ik zelf al jaren en vind ik ontzettend fijn om mee te werken. Zowel qua smaak als qua structuur. Dus mocht je nog op zoek zijn naar fijne suikervervangers, neem dan gerust een kijkje op de website van Sukrin.
Appel kwark cake
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk10
plakken10
minutes1
hour5
minutes1
hour15
minutesIngrediรซnten
250 gram bloem
200 gram magere kwark
150-200 gram suikervervanger
4 eieren
1 tl vanille essence
1,5 tl bakpoeder
snufje zout
2 appels
1 tl kaneel
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Klop de eieren met een garde los. Roer hier de kwark door heen.
- Voeg de andere ingrediรซnten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
- Snijd 1,5 appel in kleine blokjes en roer dit samen met de kaneel door het beslag. Snijd de overige appel in dunne plakjes.
- Stort het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Leg op de bovenkant de plakjes appel.
- Schuif de cake voor ongeveer 65-70 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
- Haal de cake uit de oven en laat minimaal 10-15 minuten in de vorm afkoelen. Haal daarna de cake voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
- Snijd de cake in 10 plakken en bewaar maximaal 4-5 dagen in een afgesloten trommel in de koelkast.
Ik ben blij dat er “suikervervanger” staat, want 200 gram suiker vind ik nogal wat. Lijkt me wel een super lekkere cake.
Suiker gebruik ik zelden in recepten ๐ wel geregeld een vervanger zonder calorieรซn.
Wat een heerlijke recepten allemaal! Ben al lid van veel sites maar jouw site kende ik nog niet. Hier ga ik veel plezier van hebben. Dank je wel!
Wat een mooi compliment, dankjewel!