Appel kwark cake
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Appel kwark cake

Het is weer tijd voor een gezond tussendoortje. Dit keer een heerlijke appel kwark cake. De perfecte snack voor als je, net als ik, graag hoog in eiwitten eet. Daarnaast is dit gezonde tussendoortje ook gewoon erg lekker 🙂 Door kwark te gebruiken als basis van het beslag krijg je een stevige, maar toch smeuïge cake. En dit laatste vind ik zelf heel belangrijk als ik een plakje cake eet. Niets is zo vervelend als een droog plakje cake.

Als je op Snoepgezond zoekt op appel of op appel cake, dan vind je diverse heerlijke en gezonde tussendoortjes terug. Van al die heerlijke recepten is er geen een hetzelfde. Je kunt namelijk heel goed variëren met appel cake. Zo vind je er een variant met gele room, speculoos of kardemom en nog veel meer. Een appel cake met kwark ontbrak nog in dit rijtje.

Uiteraard is deze heerlijke appel kwark cake ook helemaal suikervrij. Om toch een zoete smaak te generen, heb ik gebruik gemaakt van de 1 op 1 suikervervanger van Sukrin. Deze gebruik ik zelf al jaren en vind ik ontzettend fijn om mee te werken. Zowel qua smaak als qua structuur. Dus mocht je nog op zoek zijn naar fijne suikervervangers, neem dan gerust een kijkje op de website van Sukrin.


Appel kwark cake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

1

hour 

5

minutes
Totale tijd

1

hour 

15

minutes

Ingrediënten

  • 250 gram bloem

  • 200 gram magere kwark

  • 150-200 gram suikervervanger

  • 4 eieren

  • 1 tl vanille essence

  • 1,5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 2 appels

  • 1 tl kaneel

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Klop de eieren met een garde los. Roer hier de kwark door heen.
  • Voeg de andere ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Snijd 1,5 appel in kleine blokjes en roer dit samen met de kaneel door het beslag. Snijd de overige appel in dunne plakjes.
  • Stort het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Leg op de bovenkant de plakjes appel.
  • Schuif de cake voor ongeveer 65-70 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
  • Haal de cake uit de oven en laat minimaal 10-15 minuten in de vorm afkoelen. Haal daarna de cake voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
  • Snijd de cake in 10 plakken en bewaar maximaal 4-5 dagen in een afgesloten trommel in de koelkast.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

4 Comments

  1. Ik ben blij dat er “suikervervanger” staat, want 200 gram suiker vind ik nogal wat. Lijkt me wel een super lekkere cake.

    1. Suiker gebruik ik zelden in recepten 😉 wel geregeld een vervanger zonder calorieën.

  2. Wat een heerlijke recepten allemaal! Ben al lid van veel sites maar jouw site kende ik nog niet. Hier ga ik veel plezier van hebben. Dank je wel!

    1. Wat een mooi compliment, dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *