Kwarkbollen met rozijnen
Gezonde tussendoortjes, Ontbijt, Recepten

Kwarkbollen met rozijnen


Kwarkbollen met rozijnen zijn heerlijk als snack of ontbijt (to go). En een groot voordeel: ze zijn ontzettend makkelijk om te maken. Je hebt er geen ingewikkelde keukenmachine voor nodig, alleen een mengkom en een spatel. Voor deze versie heb ik gebruik gemaakt van vanille yoghurt Griekse stijl van Optimel. Maar je kunt natuurlijk ook een andere smaak proberen. Wil je ze lactosevrij hebben? Gebruik dan soja- of kokosyoghurt.

Het ideale van dit basisrecept is dat je nog allerlei andere smaken of extra ingrediënten naar wens en smaak kunt toevoegen. In de meest simpele vorm ga ik vaak voor een handje rozijnen, maar gedroogde cranberries of wat noten is ook erg lekker. Kies je voor een naturel yoghurt of kwark voeg dan nog wat kruiden, zoals kaneel, toe voor extra smaak. Zoals je ziet kun je hier eindeloos mee variëren. Uit dit recept haal je ongeveer 10 bollen ter grootte van een muffin. Ik heb dit binnen drie dagen in m’n eentje opgegeten. Gewoon omdat ze niet alleen lekker zijn als ontbijt, maar ook als tussendoortje.

Je kan ervoor kiezen om bollen van het beslag te maken en deze direct op de bakplaat te bakken. Wil je liever een vast vorm? Maak dan gebruik van een muffin bakblik. Als je dit gebruikt, zorg er dan wel voor dat je deze vormpjes goed invet met bijvoorbeeld kokosolie. Je kan de bollen dan heel makkelijk uit het blik halen.

Meer ontbijt to-go recepten zoals kwarkbollen met rozijnen? Bekijk dan ook eens de volgende recepten:


Kwarkbollen

Recipe by LindaCourse: Ontbijt
Servings

10

stuks
Prep time

5

minutes
Cooking time

25

minutes
Total time

30

minutes

Ingrediënten

  • 250 gram optimel Griekse stijl vanille

  • 150 gram speltbloem

  • 50 gram boekweitmeel

  • 2 eieren

  • 1 el gesmolten kokosolie

  • 1 el ahornsiroop

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 2 handjes rozijnen (of gedroogde cranberries)

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de yoghurt met de eieren en de ahornsiroop en kokosolie in een kom. Voeg hieraan de speltbloem, boekweitmeel, bakpoeder en zout toe. er ontstaat een plakkerig deeg.
  • Roer er als laatste 2 handjes rozijnen door.
  • Maak met een ijsschep bolletjes van het deeg en leg dit op een bakplaat of vul 9 à 10 muffinvormpjes (vet deze eerst wel goed in met een beetje kokosolie). Schuif de kwarkbollen voor ongeveer 25-30 minuten in de oven. Ze zijn goed als ze licht bruin gekleurd zijn.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *