Italiaanse borrelplank
Hartig, Recepten, Reviews

Italiaanse borrelplank

De feestdagen zijn voorbij en in de maand januari beginnen we vol goede moed aan onze goede voornemens. Een van die goede voornemens bij veel mensen is meedoen aan ‘dry January’. Dit betekent dat je in de maand januari even geen alcohol drinkt, maar geniet van alcoholvrije alternatieven. In het kader van dry January mocht ik een pakket ontvangen met daarin alcoholvrije limoncello van Pallini en een alcoholvrij alternatief voor cava/prosecco van Torres Natureo. Dit heb ik gecombineerd met een heerlijke Italiaanse borrelplank.

Ook nu de feestdagen voorbij zijn, vind ik het heerlijk om in het weekend te borrelen. Alleen of met vrienden of familie, dat maakt mij niet uit. Het concept ‘borrelen’ vind ik gewoon onwijs gezellig. Een borrelplank vol Italiaanse lekkernijen geniet daarbij mijn voorkeur. Verschillende vleeswaren, waaronder rauwe ham of een salami, kan uiteraard niet ontbreken. En hetzelfde geldt voor een heerlijke burrata, mozzarella en olijven. Burrata ontdekte ik vorig jaar pas, maar is sindsdien een groot favoriet. Ik eet het o.a. heel graag op toast samen met pesto en rauwe ham. De pesto ontbreekt nog op de foto van deze borrelplank, maar is uiteraard een geweldige toevoeging als dip. Combineer een cracker dan met wat burrata, pesto en eventueel een stukje rauwe ham.

De lekkernijen op deze Italiaanse borrelplank combineren onwijs goed met de alcoholvrije sparkling wijn van Torres Natureo. Deze alcoholvrije wijn is het een licht zoete bubbel, die is gemaakt van de druiven Chardonnay en Macabeo en natuurlijk wat Muscat. Het heeft een mooie verfijnde bubbel, die opstijgt naar de oppervlakte en zo al onze zintuigen prikkelt. De afdronk is zacht en krachtig wat alles compleet maakt aan deze zogezegde ‘alcohol vrije Champagne of Cava’. En ik vind het met recht een geweldig alternatief voor Champagne of Cava, echt een aanrader.

Ik hoop dat deze blog je inspireert om ook zelf een heerlijke Italiaanse borrelplank samen te stellen en hierbij de Torres Natureo sparkling bij te serveren.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *