Salade met bavette
Hartig, Recepten

Salade met bavette

Ben je al bekend met bavette? De bavette is de dikke rand vlees uit de flank (vang) van het rund. Het wordt ook wel werkvlees genoemd, omdat het veel beweging krijgt en dus flink aan het werk moet. Bavette lijkt op biefstuk, maar is wat grover van structuur. Het is een ontzettend smaakvol stukje vlees en heeft dus niet veel smaaktoevoegingen nodig. Daarom maakte ik er deze heerlijke en simpele salade met bavette van.

Vlees eet ik niet heel veel, maar als ik vlees eet dan het liefst van goede kwaliteit. En kwaliteit krijg je als je vlees bestelt bij de de Holy Hoeve. Bij hun staat het welzijn van de dieren voorop en dat proef je dan ook terug in hun producten. De bavette is super mals en smaakvol, echt een feestje om van te genieten.

Zoals al eerder aangegeven heeft bavette van zichzelf niet veel smaaktoevoegingen nodig. Het vlees bak je in wat roomboter en kruid je met een klein beetje peper en zout. De salade zelf is ook simpel, maar juist de eenvoud zorgt voor een heerlijke smaakexplosie. Zorg voor een goede Parmezaan en een heerlijke balsamico stroop, dat maakt het geheel namelijk helemaal af.

Ga de salade met bavette proberen? Of neem een kijkje bij een van de andere recepten op Snoepgezond met het vlees van de Holy Hoeve in de hoofdrol.


Salade met bavette

Recipe by LindaCourse: DinerDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

Dit recept is voldoende voor 2-3 porties.

Ingrediënten

  • 2 zakjes rucola melange

  • 250-300 gram bavette

  • Parmezaanse kaas

  • Balsamico stroop

  • Roomboter om in te bakken

  • Dressing
  • 2 el olijfolie extra vierge

  • 2 el appelazijn (Tromp & Rueb)

  • een klein beetje honing/agave siroop of ahornsiroop

Werkwijze

  • Haal de bavette een uur voor bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Dep droog met keukenpapier en bestrooi vlak voor het bakken met peper en (zee)zout.
  • Zet een koekenpan op hoog vuur en smelt hierin een flinke klont roomboter. Zodra de boter begint te kleuren, kun je bavette in de pan leggen. Bak de Babette aan beide kanten bruin. Hoe lang is afhankelijk van hoe je de bavette wil serveren (en de dikte van het vlees). Voor het resultaat zoals op de foto hield ik een bereiding van ongeveer 10 minuten aan. Keer de bavette in de pan om met een tang.
  • Haal het vlees uit de pan en leg op een (voorverwarmd) bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten. 
  • Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing met elkaar.
  • Verdeel de rucola over 2 of 3 borden en maak af met de dressing.
  • Snijd de bavette in dunne plakjes en verdeel over de salade. Maak het geheel af met Parmezaanse kaas en balsamico stroop naar smaak.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *