Ontbijttaartje met frambozen
Ontbijt, Recepten

Ontbijttaartje met frambozen

Het was alweer veel te lang geleden sinds ik voor het laatst een heerlijk en gezond ontbijttaartje met jullie heb gedeeld. Het laatste recept was namelijk een winters ontbijttaartje. Het winterseizoen is nu wel voorbij, dus het wordt weer tijd voor frisse en zomerse smaken. En nu de lente volop bezig is, kan een ontbijttaartje met frambozen wat mij betreft niet ontbreken.

De frambozen zijn op dit moment goed verkrijgbaar in de winkels en dus leg ik ze iedere week wel in mijn boodschappenmandje. Heerlijk als topping op een bakje kwark, overnight oats of dus in dit gezonde ontbijttaartje. De basis van dit ontbijttaartje bestaat uit een rijpe banaan, ei en bloem. Daaraan kun je eventueel nog smaakmakers naar keuze aan toevoegen. Speculoos in combinatie met frambozen is namelijk ook erg lekker!

Dit ontbijttaartje met frambozen zet je in een handomdraai op tafel. Al binnen een half uurtje kun je genieten van dit heerlijke ontbijtje. En heb je geen zin om zolang te wachten? Dan kun je dit recept prima van tevoren maken, in de koelkast bewaren en de volgende dag even kort opwarmen in de magnetron. Serveer het uiteraard met wat extra toppings, zoals verse frambozen en pindakaas πŸ™‚

Ga jij dit makkelijke ontbijtrecept proberen?


Ontbijttaartje met frambozen

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale tijd

25

minutes

Gebruik een klein ovenschaaltje (10-12 cm).

IngrediΓ«nten

  • 1 rijpe banaan

  • 1 ei + 50 ml eiwit

  • 50 gram bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • 50 gram frambozen

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een ovenschaaltje in met een beetje bakspray.
  • Doe de banaan samen met het ei en het eiwit in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde massa.
  • Voeg hierin de droge ingrediΓ«nten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Stort het beslag in de ovenschaal en verdeel hierover de frambozen.
  • Schuif de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten. Controleer met een prikker of het gaar is.
  • Laat minimaal 5-10 minuten afkoelen en geniet!

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *