Snelle citroen trifle
Dessert, Recepten

Snelle citroen trifle

Van bakkerij Borgesius kreeg ik een heerlijk pakket opgestuurd. Zij leveren allerlei bakkerij producten aan Albert Heijn. In het pakket zat o.a. mueslibrood, twee soorten ontbijtkoek en spelt eierkoeken. Met dit laatste maakte ik deze heerlijke snelle citroen trifle.

Het recept heet niet voor niets ‘snelle citroen trifle’, want dit heerlijke gezonde toetje heb je in vijf minuten gemaakt. Het is wel het lekkerste om dit toetje een paar uur in de koelkast te laten staan, zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken. Maar heb je hier geen tijd voor, dan kun je ook prima meteen genieten van dit heerlijke gezonde toetje. De basis van dit gezonde toetje bestaat uit spelt eierkoeken en limoncello, afgemaakt met Alpro limoen yoghurt. Dat maakt dat deze snelle tiramisu ook lactosearm is. Let op: niet helemaal lactosevrij, want de eierkoeken bevatten sporten van melkeiwit. Wil je dit toetje volledig lactosevrij maken, kies dan voor eierkoeken zonder sporen van lactose.

Dit gezonde toetje is ideaal voor als je niet veel tijd of zin hebt om in de keuken te staan, maar toch lekker wilt genieten. Heb je wat meer tijd, bekijk dan ook eens het recept voor citroen tiramisu. Een romigere variant op deze snelle citroen trifle.


Snelle citroen tiramisu

Recipe by LindaCourse: DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes
Baktijdminutes
Totale tijd

5

minutes

Ingrediënten

  • 2 spelt eierkoeken van Albert Heijn

  • 300 gram alpro soja limoen

  • 4 el limoncello

Werkwijze

  • Pak twee glazen en verdeel over elke glas een halve eierkoek (in stukjes).
  • Schenk hier een eetlepel limoncello over heen en druk met de bolle kant van een lepel de eierkoek goed aan.
  • Verdeel over elk glas 75 gram alpro soja limoen yoghurt.
  • Herhaal bovenstaande stappen. Dus nog een laag eierkoek met limoncello en eindig met de rest van de yoghurt.
  • Geniet nu gelijk van je toetje of dek de glazen af en bewaar een paar uur in de koelkast, zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *