Heb je weleens limoen yoghurtcake gegeten? Nog niet? Dan moet je dit echt een keer proberen! Deze cake is gemaakt op basis van yoghurt, waardoor het een heerlijke en luchtige structuur heeft gekregen. Door het gebruik van limoen krijgt de cake een friszure smaak mee, wat een goede tegenhanger is van de vanille en dadels. De limoen kocht ik bij #groentebroer een fijne leverancier van groenten en fruit. Je kunt de producten online bestellen en thuis laten bezorgen. Dus een fysiek bezoekje aan de groenteboer is hierdoor niet meer nodig. Vet handig voor de luie consument!
Van deze limoen yoghurtcake kun je eindeloos en naar hartenlust genieten, want de cake is vrij van geraffineerde suikers. Daarnaast bevat deze cake ook een hoop eiwitten. Dat moet als muziek in je oren klinken. Daarnaast heb je ook geen ingewikkelde keukenapparatuur nodig om deze cake te maken. Dus als je nu nog niet overtuigd bent om deze cake te gaan maken, weet ik het ook niet meer.
Mocht je toch nog te twijfels hebben, bekijk dan eens of onderstaande recepten misschien wat voor je zijn:
Limoen Yoghurtcake
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk1
servings5
minutes50
minutes55
minutesIngrediΓ«nten
β100 gram havermout
β100 gram speltbloem
β25 gram vanille eiwitpoeder
β3 eieren
β50 gram kokosolie
β4 eetlepels honing
β200 gram Skyr
β2 tl bakpoeder
βsnufje zout
βsap en rasp van 1 limoen
β2 medjoul dadels (groot)
β1 handje ongebrande mix noten
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 170Β°C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Maal de havermout in de hakmolen/keukenmachine tot havermeel. Voeg dit samen met de speltbloem, eiwitpoeder, bakpoeder en zout tot aan een kom.
- Smelt de kokosolie in de magnetron en meng dit samen met de skyr, honing, eieren, sap en rasp van een limoen. Meng vervolgens de natte en droge ingrediΓ«nten met elkaar.
- Hak de noten fijn en snijd de dadels in kleine stukjes. Spatel beiden door het beslag en stort het geheel in de cakevorm. Bak de cake ongeveer 50-60 minuten in de oven en controleer met een prikker of de cake gaar is. Als de cake aan de bovenkant te snel verkleurt, dek dit dan af met een stukje aluminiumfolie.
- Laat de cake eerst een half uur in de vorm afkoelen en daarna op een rooster. Als de cake is afgekoeld kun je hem in 10 plakken snijden.
Notes
- De cake is ongeveer drie dagen in de koelkast houdbaar en de rest kun je invriezen voor later gebruik.