Er ligt al weken een zakje maanzaad in de kast, te wachten op een heerlijk baksel. En waar combineert dit nu het beste mee? Juist: een citroencake. En zo ontstond dit recept voor citroenmaanzaadcake. Deze cake is suikervrij, waardoor je er met een gerust hart van kunt snoepen. Een lekker fris tussendoortje!
Citroenmaanzaadcake
Course: TussendoortjeDifficulty: MakkelijkServings
1
servingsVoorbereiding
5
minutesBaktijd
45
minutesTotale tijd
50
minutesIngrediΓ«nten
β250 gram citroenkwark (optimel)
β3 eieren
β200 gram speltbloem
β2 el maanzaad
β1 el bakpoeder
βsnufje zout
βrasp van 1 citroen
βsap van 1/2 citroen
βoptioneel: 1/2 citroen in plakjes ter garnering
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180Β°C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Roer de kwark los met de eieren en het sap en rasp van de citroen. Voeg hieraan de droge ingrediΓ«nten toe en roer goed door elkaar met een spatel.
- Schenk het beslag in de cakevorm en leg op de bovenkant eventueel wat plakjes citroen.
- Schuif de cake voor ongeveer 45-50 minuten in de oven en controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en vervolgens op een rooster.
Notes
- Je kunt de cake ongeveer 3 dagen bewaren in een afgesloten trommel of vries een deel van de cake (in plakjes) in.