Citroenmaanzaadcake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Citroenmaanzaadcake


Er ligt al weken een zakje maanzaad in de kast, te wachten op een heerlijk baksel. En waar combineert dit nu het beste mee? Juist: een citroencake. En zo ontstond dit recept voor citroenmaanzaadcake. Deze cake is suikervrij, waardoor je er met een gerust hart van kunt snoepen. Een lekker fris tussendoortje!


Citroenmaanzaadcake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Servings

1

servings
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

45

minutes
Totale tijd

50

minutes

Ingrediënten

  •  250 gram citroenkwark (optimel)

  •  3 eieren

  •  200 gram speltbloem

  •  2 el maanzaad

  •  1 el bakpoeder

  •  snufje zout

  •  rasp van 1 citroen

  •  sap van 1/2 citroen

  •  optioneel: 1/2 citroen in plakjes ter garnering

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Roer de kwark los met de eieren en het sap en rasp van de citroen. Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en roer goed door elkaar met een spatel.
  • Schenk het beslag in de cakevorm en leg op de bovenkant eventueel wat plakjes citroen.
  • Schuif de cake voor ongeveer 45-50 minuten in de oven en controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en vervolgens op een rooster.

Notes

  • Je kunt de cake ongeveer 3 dagen bewaren in een afgesloten trommel of vries een deel van de cake (in plakjes) in.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *