Een heerlijke en verantwoorde tropische ananascake
Het recept voor deze cake is ontstaan toen het ontzettend mooi weer was. Wanneer het mooi weer is in Nederland geniet ik daar volop van. Ik ben het liefst zoveel mogelijk buiten te vinden en pak ieder zonnestraaltje mee. Voor heel even waande ik mij in tropische sferen. En welke smaken passen daar nu bij het beste bij: ananas en kokos. Kokos is meteen ook een van mijn favoriete smaken samen met citroen. Als er ergens een dessert of taartje op de kaart staat met kokos of citroen, kan ik dat maar moeilijk weerstaan. Zelf gebruik ik deze smaakmakers dan ook erg graag in mijn bakrecepten.
In deze cake komt de kokos goed tot zijn recht gecombineerd met het friszoete van de ananas. Het duurde dan ook niet heel lang voordat deze cake op was. Inmiddels heb ik dit recept al een paar keer gemaakt en er lekker van gesmuld. Je kan dit recept ook heel goed verdelen over ongeveer 8 muffin vormpjes. Ideaal om mee te nemen naar je werk.
Ook dit recept is weer vrij van geraffineerde suikers en gezoet door middel van rijpe bananen en medjouls dadels. Medjoul dadels vind ik persoonlijk iets lekkerder dan ‘gewone’ dadels. Belangrijk daarbij vind ik ook dat je een goede kwaliteit dadel koopt, want dat proef je echt terug in je bakrecepten.
Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan snel onderstaand recept voor een heerlijke tropische ananascake. Of misschien vind je dit recept voor verantwoorde blueberry muffins ook erg lekker.
Tropische ananascake
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk1
cake5
minutes55
minutes1
hourIngrediënten
150 gram speltbloem
50 gram geraspte kokos
2 rijpe bananan
2 eieren
50 gram kokosyoghurt
2 medjoul dadels
2 tl bakpoeder
snufje zout
150 gram ananasstukjes
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
- Mix de bananen, eieren, dadels en kokosyoghurt in de hakmolen of keukenmachine tot een egaal mengsel.
- Roer alle droge ingrediënten in een andere kom door elkaar. Voeg de natte ingrediënten aan de droge ingrediënten toe en meng met een spatel tot een egaal beslag. Het beslag mag niet te dun zijn, voeg anders nog wat extra speltbloem toe.
- Schep als laatste de ananasstukjes door het beslag en giet het in de cakevorm.
- Bak de cake ongeveer 50-60 minuten op 180°C. Test met een prikker of de cake gaar is.